Rezervele BNR au scăzut cu 1,62%, în iulie, la 34,6 miliarde euro

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au scăzut cu 1,62%, la 34,6 miliarde de euro, în iulie față de nivelul din luna precedentă, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, marți, AGERPRES.

În cursul lunii au avut loc intrări de 796 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

De asemenea, au avut loc ieșiri de 1,368 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăți din contul Comisiei Europene, impactul deprecierii față de euro a unor monede aflate în rezerva valutară (dolarul american, lira sterlina și yenul japonez) și altele.

"Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,602 miliarde de euro. Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2017 au fost de 38,238 miliarde de euro, față de 38,842 miliarde de euro la 30 iunie 2017", informează BNR.

Plățile scadente în luna august 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 192 milioane euro.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară