Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 0,8%, în ianuarie

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 0,8%, în ianuarie

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au crescut cu 0,8%, la peste 34,5 miliarde euro, în ianuarie, față de nivelul din luna decembrie 2016, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, miercuri, AGERPRES.

În cursul lunii ianuarie au avut loc intrări de 775 de milioane de euro, reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

De asemenea, au avut loc ieșiri de 499 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

"Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,733 miliarde euro. Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie 2017 au fost de 38.251 de milioane de euro, față de 37.905 milioane de euro la 31 decembrie 2016", se arată în document.

Plățile scadente în luna februarie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 196 de milioane de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”