Rezervele valutare ale BNR au urcat cu 1,8%, la 33,9 miliarde euro, în octombrie

Rezervele valutare ale BNR au urcat cu 1,8%, la 33,9 miliarde euro, în octombrie

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) se situau la nivelul de 33,932 miliarde de euro, față de 33,320 miliarde de euro la 30 septembrie 2017, în creștere cu 1,8%, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, miercuri, AGERPRES.

În cursul lunii au avut loc următoarele operațiuni: intrări de 1,961 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de euroobligațiuni a Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 1.000 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele; ieșiri de 1,349 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Conform BNR, rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,649 miliarde de euro.

De asemenea, în comunicat se menționează că rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie 2017 au fost de 37,581 miliarde de euro, față de 36,959 miliarde de euro la 30 septembrie 2017.

Potrivit BNR, plățile scadente în luna noiembrie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 161 milioane euro.


AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro