Rezervele valutare ale BNR, în creștere cu 6%, anul trecut

Rezervele valutare ale BNR, în creștere cu 6%, anul trecut

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) se situau la 34,242 miliarde de euro la finalul lunii decembrie, în scădere cu 0,42% comparativ cu luna precedentă, dar în creștere cu 6,2% comparativ cu nivelul de la finalul anului 2015, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, marți, AGERPRES.

În cursul lunii decembrie au avut loc intrări de 656 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

De asemenea, au avut loc ieșiri de 801 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăți din contul Comisiei Europene și altele.

"Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,663 miliarde de euro. Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 decembrie 2016 au fost de 37,905 miliarde de euro, față de 38,124 miliarde de euro la 30 noiembrie 2016 și față de 35,485 miliarde de euro la 31 decembrie 2015", informează BNR.

Potrivit comunicatului, plățile scadente în luna ianuarie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 138 milioane de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro