Rezervele valutare la BNR au scăzut, în februarie, cu 23 de milioane de euro, la 34,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la BNR au scăzut, în februarie, cu 23 de milioane de euro, la 34,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) au scăzut, în luna februarie a acestui an, cu 23 de milioane de euro față de finalul luni ianuarie, la 34,495 miliarde de euro, reiese din datele publicate miercuri de BNR.

Potrivit comunicatului, în cursul lunii au avut loc intrări la rezerva valutară de 405 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele. În același timp, de la rezervă au ieșit 428 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăți din contul Comisiei Europene și altele.

'Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,94 miliarde de euro. Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2017 au fost de 38,435 miliarde de euro, față de 38,251 miliarde de euro la 31 ianuarie 2017', se mai arată în comunicat.

Potrivit BNR, plățile scadente în luna martie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 103 milioane de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”