Reznikov: Rachetele cu rază lungă de acțiune promise Ucrainei nu vor fi folosite dincolo de granițele recunoscute ale Rusiei

Reznikov: Rachetele cu rază lungă de acțiune promise Ucrainei nu vor fi folosite dincolo de granițele recunoscute ale Rusiei

Armele cu rază lungă de acţiune promise forțelor armate ale Kievului nu vor servi pentru a viza teritorii din interiorul granițelor recunoscute pe plan internațional ale Rusiei, ci doar zonele ocupate de invadatorii ruși în Ucraina, a dat asigurări duminică ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov.

Oleksi Reznikov FOTO EPA-EFE

„Le spunem mereu partenerilor noştri că ne obligăm să nu utilizăm armele furnizate de partenerii străini împotriva teritoriului Rusiei, ci doar asupra unităţilor lor în teritoriile ocupate temporar în Ucraina”, a declarat Reznikov într-o conferinţă de presă susținută la Kiev, potrivit AFP și Agerpres .

Statele Unite au promis recent că vor livra Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acțiune decât cele furnizate până acum și limitate la circa 80 de kilometri. Noile rachete ar urma să vizeze depozite de armament și linii de aprovizionare din adâncul teritoriilor ocupate de ruși în Ucraina.

Ori, potrivit lui Reznikov, rușii „şi-au deplasat cartierele generale, posturile lor de comandă, depozitele lor de muniţii şi de carburanţi la 100 de kilometri de linia frontului” pentru a fi în afara focului ucrainean.

În acelaşi timp, ministrul ucrainean a criticat „reticenţa” ţărilor occidentale de a sprijini Ucraina cu avioane de luptă, de teama unei escaladări a războiului. Această incertitudine va „costa mai multe vieţi”, a atras atenția Oleksi Reznikov.

El a afirmat încă o dată că se aşteaptă la o ofensivă rusească de amploare în februarie.

„Toate armele occidentale nu ar avea timp să sosească înainte de aceasta”, dar „noi avem resurse şi rezerve” pentru a rezista, a subliniat ministrul ucrainean.

Întrebat despre o eventuală retragere din Bahmut, Reznikov a declarat că oraşul este în continuare „o fortăreaţă, un simbol”, dar că decizia va aparține în cele din urmă Statului Major al Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima