Rezultat ISTORIC pentru sportul românesc!

Rezultat ISTORIC pentru sportul românesc!

Rezultat istoric pentru sportul românesc! Primul aur mondial la juniori pentru tenisul de masă românesc, obţinut de Adina Diaconu şi Andreea Dragoman!

Tenismenele Adina Diaconu, din Slatina, şi Andreea Dragoman, din Mediaş, antrenate de slătineanul Petre Arnăutu, le-au bătut în finala Campionatului Mondial de Juniori care se desfăşoară la Cape Town, Africa de Sus, pe japonezele Hina Hayata şi Miyu Kato, rezultatul fiind cel mai bun din istorie, pentru România, la un campionat mondial de junior.

„Medalie istorică pentru România, fetele aducând primul aur din istorie la un Campionat Mondial de Juniori“, este mesajul Federaţiei Române de Tenis de Masă după victoria la dublu a tenismenelor Adina Diaconu şi Andreea Dragoman. Junioarele au obţinut victoria miercuri după-amiază în faţa japonezelor Hina Hayata şi Miyu Kato, cu 4-2 (11-7, 11-8, 11-6, 5-11, 9-11, 11-9).

Adina Diaconu a pierdut, din păcate, şansa de a juca finala mondială şi la simplu, fiind învinsă de Mak Tze Wing (Hong Kong) cu scorul de 4-0 (12-10, 11-7, 11-7, 11-9) şi câştigând medalia de bronz.

Aceeaşi Adina Diaconu, slătineanca de 17 ani, a devenit în această vară cea mai galonată jucătoare de tenis, din toate timpurile, obţinând a 12 medalie de aur şi având şansa să-l întreacă, în curând, pe bielorosul Vladimir Samsonov (13 medalii). Cuplul Diaconu-Dragoman a câştigat în această vară argintul la Campionatul European de Cadeţi şi Juniori.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...