Rezultat ISTORIC pentru sportul românesc!

Rezultat ISTORIC pentru sportul românesc!

Rezultat istoric pentru sportul românesc! Primul aur mondial la juniori pentru tenisul de masă românesc, obţinut de Adina Diaconu şi Andreea Dragoman!

Tenismenele Adina Diaconu, din Slatina, şi Andreea Dragoman, din Mediaş, antrenate de slătineanul Petre Arnăutu, le-au bătut în finala Campionatului Mondial de Juniori care se desfăşoară la Cape Town, Africa de Sus, pe japonezele Hina Hayata şi Miyu Kato, rezultatul fiind cel mai bun din istorie, pentru România, la un campionat mondial de junior.

„Medalie istorică pentru România, fetele aducând primul aur din istorie la un Campionat Mondial de Juniori“, este mesajul Federaţiei Române de Tenis de Masă după victoria la dublu a tenismenelor Adina Diaconu şi Andreea Dragoman. Junioarele au obţinut victoria miercuri după-amiază în faţa japonezelor Hina Hayata şi Miyu Kato, cu 4-2 (11-7, 11-8, 11-6, 5-11, 9-11, 11-9).

Adina Diaconu a pierdut, din păcate, şansa de a juca finala mondială şi la simplu, fiind învinsă de Mak Tze Wing (Hong Kong) cu scorul de 4-0 (12-10, 11-7, 11-7, 11-9) şi câştigând medalia de bronz.

Aceeaşi Adina Diaconu, slătineanca de 17 ani, a devenit în această vară cea mai galonată jucătoare de tenis, din toate timpurile, obţinând a 12 medalie de aur şi având şansa să-l întreacă, în curând, pe bielorosul Vladimir Samsonov (13 medalii). Cuplul Diaconu-Dragoman a câştigat în această vară argintul la Campionatul European de Cadeţi şi Juniori.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Sebastian Lăzăroiu: Greva de la STB miroase urât / Ce s-ar ascunde în spatele acțiunii clocite de apropiatul Gab…

5 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?