Rezultatele parțiale ale alegerilor legislative din Finlanda: Extrema dreaptă, foarte aproape de primul loc

Rezultatele parțiale ale alegerilor legislative din Finlanda: Extrema dreaptă, foarte aproape de primul loc

Partidul Social-Democrat, condus de șefa executivului finlandez , Sanna Marin se află la o diferență infimă de rivalul său, de centru-dreapta. Foarte aproape de cele două se situează și extrema-dreaptă, potrivit rezultatelor parţiale ale scrutinului, publicate de AFP şi Reuters.

Diferența infimă dintre partidul Sannei Marin și opoziție, la alegerile legislative FOTO Profimedia

Este o luptă extrem de strânsă între partidul Sannei Marin și partidul de centru-dreapta, în urma alegerilor legislative de duminică. Cele două partide sunt secondate, la numai două procente diferență, de extrema-dreaptă.

Rezultatele parțiale ale votului

Numărătoarea voturilor exprimate în avans, reprezentând 40,1% dintre cei înscrişi, arată: 20,8% pentru partidul de centru-dreapta Coaliţia naţională, condus de Petteri Orpo, şi 20,7% pentru social-democraţi. Partidul Finlandezilor, anti-imigraţie, vine la mică distanţă cu 18,6%.

Postul de prim-ministru îi revine, în mod tradiţional, liderului primului partid din Finlanda, ceea ce face ca ordinea finală să fie crucială.

Toate cele trei partide principale şi-au îmbunătăţit scorurile faţă de 2019, dar cea mai mare creştere a înregistrat-o Partidul Finlandezilor, care a profitat de sentimentul anti-imigraţie şi de creşterea inflaţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”