Richard Thaler, câștigătorul Nobelului pentru Economie, îi dă replica Selenei Gomez într-un film din 2015

Richard Thaler, câștigătorul Nobelului pentru Economie, îi dă replica Selenei Gomez într-un film din 2015

Richard Thaler, laureatul de anul acesta al Premiului Nobel pentru Economie, nu este pentru prima dată în lumina reflectoarelor. Economistul american a avut o scurtă apariție în filmul "The Big Short", din 2015, alături de Selena Gomez, potrivit ediției franceze a Huffington Post.

Scena în care apare Thaler ale loc într-un cazino, iar economistul îi explică Selenei Gomez termenul ''mână bună'', un concept din psihologia comportamentală conform căruia, dacă o persoană înregistrează succes cu o acțiune aleatorie (o aruncare reușită la baschet sau o mână câștigătoare la un joc de noroc) atunci va avea succes și la următoarele. Thaler folosește conceptul pentru a explica mecanismele financiare care au provocat criza creditelor ipotecare din Statele Unite în 2007.

Bazat pe cartea lui Michael Lewis "The Big Short: Inside the Doomsday Machine", filmul spune povestea a patru temerari care anticipează colapsul economiei globale și îi are în rolurile principale pe Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling și Brad Pitt. Pelicula a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia