Ridicări de documente de la Spitalul CF2 în cazul femeii care a primit o transfuzie greşită

Ridicări de documente de la Spitalul CF2 în cazul femeii care a primit o transfuzie greşită

Ridicări de documente marţi dimineaţă de la Spitalul CF2 din Capitală în cazul femeii care a primit o transfuzie de sânge greşită, ancheta vizând o posibilă faptă de vătămare corporală din culpă.

Ridicări de documente de la Spitalul CF2 în cazul femeii care a primit o transfuzie greşită

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi Poliţia Transporturi ridică, marţi dimineaţa, documente de la Spitalul CF 2 din Capitală, în dosarul deschis în cazul femeii care a primit o transfuzie greşită de sânge.

Ancheta vizează o posibilă faptă de vătămare corporală din culpă şi a fost deschisă ca urmare a unei sesizări din oficiu.

Pacienta, în vârstă de 39 de ani, a fost internată cu diagnosticul de cancer col uterin la Spitalul CF 2. Ea a primit, marţi, o transfuzie cu grupa sangvină AB4 pozivit, în condiţiile în care ea are grupa sangvină 0 pozitiv. La aproximativ o oră şi jumătate după intervenţia chirurgicală, s-au instalat primele semne de şoc hemoragic şi hematurie, iar pacienta a fost transportată la reanimare unde a primit tratament de echilibrare şi a fost făcută recomandarea unei noi transfuzii. Vineri a fost mutată de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar.

Ministerul Sănătăţii a deschis o anchetă şi a descoperit că unitatea de transfuzii a spitalului nu era autorizată şi că a fost vorba de o eroare a etichetării testelor pretransfuzionale.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale