Ritmul alert al vieții trimite tot mai mulți români la psiholog. Cum afectează presiunea zilnică sănătatea oamenilor

Ritmul alert al vieții trimite tot mai mulți români la psiholog. Cum afectează presiunea zilnică sănătatea oamenilor

În ultimii ani, foarte mulți români au început să apeleze la ajutorul psihologilor. Acest lucru, susțin specialiștii, se întâmplă din cauza faptului că ritmul în care trăim a devenit foarte alert.

Depresie SURSĂ Arhiva Adevărul

Astfel, multe persoane au conștientizat faptul că ajutorul unei persoane acreditate a devenit o necesitate și nu un moft, așa cum era considerat acest lucru în trecut.

Stresul de la locul de muncă, un factor decisiv

De cele mai multe ori, cei care apelează la ajutorul psihologilor ajung în această situație din cauza stresului de la locul de muncă. Astfel, presiunea care pică zilnic pe umerii angajaților poate să își spună cuvântul la un moment dat. În aceste condiții, stresul este un factor care poate conduce la multe probleme de sănătate, susțin specialiștii.

,,Din păcate, trăim vremuri în care presiunea de pe umerii oamenilor este din ce în ce mai mare. Astfel, totul se întâmplă foarte rapid, trebuie să fim mereu atenți și gata pentru orice. Fiecare persoane își dorește să realizeze lucruri importante într-un timp cât mai scurt, să își ducă task-urile la bun sfârșit. Din această cauză dar și din cauza așteptărilor prea mari pe care le au alții de la noi, pot apărea dezamăgirile dar și depresia sau anxietatea. În cele din urmă, este vorba despre stres, un factor care afectează, în ultimul timp, tot mai multe vieți", a povestit Andreea Solomon, psiholog clinician.

Cum putem să ne gestionăm timpul eficient?

Cu siguranță, gestionarea corectă a timpului ar fi cheia spre evitarea problemelor menționate mai sus. Cu toate acestea, nu toate persoanele reușesc să găsească această cale, iar mulți oameni ajung să aibă nevoie de ajutorul specialiștilor pentru a pune ordine în propriile vieți.

,,De multe ori, munca este tot mai multă iar timpul pe care îl avem la dispoziție este tot mai puțin. Există persoane care lucrează de luni până vineri dar care își alocă și câteva ore în weekend pentru a îndeplini sarcinile de la serviciu. Acest lucru nu este normal, acele două zile sunt esențiale pentru sănătatea noastră. Sunt zilele în care trebuie să ne relaxăm, în care trebuie să ne separăm de factorii care ne provoacă stresul în timpul săptămânii. Totodată, este important ca seara, când ajungem de la serviciu, să avem câteva ore pe care să le dedicăm familiei, persoanelor dragi, să ne petrecem timpul într-un mod plăcut. Astfel, vom putea fi odihniți și relaxați pentru a doua zi. Este important ca oamenii să înțeleagă că probleme de la birou trebuie să fie lăsate acolo în momentul în care mergem acasă, în sânul familiei", mai spune psihologul clinician.

Depresia, boala care afectează tot mai multe persoane

Dezamăgirile, provocate de multe ori de așteptările mari pe care le avem, pot conduce, cu timpul, la depresie. Astfel, acești factori împreună cu alte probleme , care apar în viața de zi cu zi, îi fac pe unii oameni să cedez.

,,Este adevărat, în ultimii ani a crescut numărul celor care suferă de depresie. Acest lucru trebuie să ne indice că există o problemă, că oamenii se confruntă cu anumite situații și uneori cedează. Astfel, este important să apelăm la ajutorul specialiștilor încă dintr-o fază incipientă. Totodată, este important ca cei din jur să observe dacă o persoană se schimbă și prezintă simptome specifice. Numai așa, aceste persoane ar putea fi ajutate cu adevărat. Există numeroase metode și terapii prin care depresia poate fi învinsă", a încheiat Andreea Solomon.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană