Rizea, CAP de BOU, NU mai CANDIDEAZĂ! Se dă „LUCRAT”!

Rizea, CAP de BOU, NU mai CANDIDEAZĂ! Se dă „LUCRAT”!

Cristian Rizea, Cap de Bou, a declarat vineri că nu mai candidează la Primăria sectorului 5 la alegerile locale din această vară și i-a invitat pe colegii săi deputați să îi studieze dosarul și "să aprecieze cu echilibru și obiectivitate". 

"Le voi solicita tuturor colegilor mei, indiferent de partid, îi invit pe toți să studieze dosarul și să aprecieze cu echilibru și obiectivitate, asta le doresc să voteze. Vreau să le transmit celor care m-au vrut în această poziție sau pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la sectorul 5 și, e o întrebare retorică, nu știu de ce în 7 ani de zile nu am putut să fiu chemat măcar o singură dată de când există această presupusă faptă (la DNA — n.r.) din 2009 și doar acum, înainte cu două luni de alegeri", a spus Rizea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu își dă demisia din Parlament și că își va dovedi nevinovăția în instanță. 

Cap de Bou este suspectat de trafic de influență, spălarea banilor şi influențarea declarațiilor. 

„La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.


Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv.

În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici”, a comunicat DNA.

Cristian Rizea a spus că a primit 300.000 de euro împrumut de la un binevoitor pe care îl cunoscuse abia de trei săptămâni, la dentist.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

4 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet

5 A dat-o în penibil! Loredana Groza s-a fotoșopat până a devenit altcineva!