Robu: Ancheta DNA este firească și legitimă; sub semnătura mea s-au vândut două apartamente modeste

Primarul Nicolae Robu susține vineri, într-o postare pe Facebook, după ce a fost audiat, că ''ancheta DNA este una firească și total legitimă'' și că din cele aproape 1.000 de locuințe vândute în baza Legii 112/1995, în mandatul său s-au vândut din fondul de stat ''două apartamente modeste vândute unor familii modeste''.

''Astăzi am fost audiat la DNA București în cadrul unei anchete ample care vizează vânzarea de locuințe de stat către persoane private, în perioada 1996 — prezent, pe baza legii 112/1995. Reamintesc că eu sunt primar abia din 22.06.2012. Se suspectează că din cele peste 10.000 de locuințe vândute, 1.000 au fost vândute cu încălcarea legii. Dintre acestea 1.000, asupra cărora planează suspiciuni, au fost vândute cu semnătura mea: un apartament cu o cameră, în suprafață de 26 mp și un apartament cu două camere, în suprafață de 51 mp. Ambele sunt apartamente modeste, vândute unor familii modeste. Fac această mențiune întrucât ancheta a fost declanșată în urma unor sesizări de vânzare de locuințe foarte bune, la prețuri subevaluate, către persoane suspuse/potente financiar, presupus în condiții de corupție. Evident, nu este cazul, la vânzarea celor două locuințe cu semnătura mea'', arată primarul Nicolae Robu în postarea sa.

El a subliniat că dorește să fie foarte clar asupra a patru aspecte legate de ancheta DNA și precizează că cercetarea "este una firească și total legitimă".

"Ancheta DNA este una firească și total legitimă. Asupra înstrăinării patrimoniului statului și administrațiilor locale, mereu au fost suspiciuni și DNA are chiar datoria de a face lumină. Eu însumi am cerut în 2013 să se facă lumină în această zonă atât de suspectă în percepția publică. Eu nu sunt învinuit de nimic, nimeni nu este învinuit în această etapă a anchetei. Audierea mea a fost făcută în calitate de suspect, dată fiind semnătura mea pe cele două contracte. Preocuparea mea pentru legalitate absolută (risc pleonasmul) este dovedită de o mulțime de dispoziții scrise (respectiv note interne) și verbale prin care cer angajaților din aparat să respecte cu strictețe legea. În concret, cele două contracte semnate de mine au avut avize de legalitate de la juriști, dar, ulterior vânzării, eu am cerut, în scris, suplimentar deci, să mi se garanteze că vânzarea s-a făcut legal. Și mi s-a garantat'', a mai arătat Nicolae Robu.

Edilul a atașat și patru fotocopii ale documentelor la care face referire ancheta DNA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

3 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

4 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume