Rogozin, schimbat de la şefia Roscosmos. Presa din Rusia spune că Putin l-ar putea pune să coordoneze teritoriile ucrainene ocupate

Rogozin, schimbat de la şefia Roscosmos. Presa din Rusia spune că Putin l-ar putea pune să coordoneze teritoriile ucrainene ocupate

În locul lui a fost numit Iuri Borisov, care a fost până acum vicepremier, informează Digi24 . Borisov a preluat funcţia de viceprim-ministru responsabil de Complexul Industrial Militar Rus în 2018, funcţie care fusese ocupată până atunci de Rogozin.

Deşi nu s-au făcut anunţuri oficiale referitoare la funcţia pe care o va prelua Rogozin, site-ul de investigaţii Meduza susţine că acesta ar urma să lucreze în Administraţia prezidenţială a Rusiei şi chiar că este unul dintre candidaţii la funcţia de şef al Administraţiei prezidenţiale.

Alte surse au declarat pentru publicaţia din Rusia că Rogozin ar putea deveni unul dintre coordonatorii de la Kremlin ai republicilor autoproclamate Doneţk şi Lugansk şi ai teritoriilor din Ucraina ocupate de trupele ruse.

Rogozin este cunoscut pentru declaraţiile sale războinice. Politicianul a publicat la finalul lunii trecute imagini din satelit şi coordonatele geografice ale Pentagonului şi ale complexului din Madrid unde s-a desfăşurat summitul NATO, afirmând că operatorii sateliţilor vestici lucrează pentru Ucraina.

Îndemn la genocid în Ucraina

În general, ceea ce a apărut în locul Ucrainei reprezintă o ameninţare existenţială pentru poporul rus, istoria rusă, limba rusă şi civilizaţia rusă”, a scris Rogozin luni noaptea pe contul său de Twitter.

„Dacă nu îi terminăm (pe ucraineni) acum, din păcate, bunicii noştri nu au terminat-o cu ei, va trebui să murim, dar la un cost şi mai mare pentru nepoţii noştri. Aşadar, haideţi să terminăm cu asta. Odată pentru totdeauna. Pentru nepoţii noştri”, a mai afirmat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...