Romaero a primit de la Raytheon o comandă de producţie de componente pentru scutul anti-rachetă Patriot

Romaero a primit de la Raytheon o comandă de producţie de componente pentru scutul anti-rachetă Patriot

Compania americană Raytheon Missiles & Defense, care produce sistemul defensiv de radare şi rachete Patriot, a transmis companiei de stat Romaero SA o comandă pentru producţia în România a unor componente din sistemul de radar Patriot, se menţionează într-un comunicat remis marţi de Romaero.

"Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei Raytheon Technologies, a trimis o comandă către compania aerospaţială românească ROMAERO S.A pentru producţia de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot. (...) Comanda de achiziţie presupune producţia de ansambluri mecanice ce vor fi incluse în procesul final de construcţie a radarului Patriot", se precizează în comunicatul Romaero.

În urma transmiterii acestei comenzi de către Rayethon, compania românească va putea recepţiona alte comenzi de ansamble pentru sistemul Patriot din partea celorlalte ţări care deţin scutul anti-rachetă de producţie americană, potrivit sursei.

"Colaborarea industrială dintre cele două entităţi îi va permite ROMAERO să livreze componente atât pentru România, cât şi pentru celelalte 16 naţiuni care se bazează pe sistemul Patriot pentru a le asigura apărarea integrată anti-aeriană şi anti-rachetă. (...) Începând cu livrarea acestei comenzi, ROMAERO va avea oportunitatea de a primi comenzi ulterioare venite din partea tuturor ţărilor ce deţin Patriot", conform comunicatului Romaero.

Directorul general al Romaero SA, Vasile Boicu, a arătat că pe glob există 240 de sisteme Patriot, pentru care pot exista comenzi de componente care să fie manufacturate de către Romaero.

"ROMAERO creează locuri de muncă şi atrage comenzi ce vor fi onorate în România. Această oportunitate nu este doar despre mentenanţa sistemelor achiziţionate de România, ci mai ales despre faptul că de-acum avem posibilitatea să asigurăm suportul pentru numeroase ţări care au peste 240 de unităţi de tragere Patriot instalate pe tot mapamondul", a afirmat directorul general al companiei de stat româneşti.

ROMAERO SA este cea mai mare companie de stat românească din industria aerospaţială şi de apărare. Compania este specializată în servicii de întreţinere şi reparaţii pentru aeronave de transport civile şi militare, precum şi în producţia industrială de aerostructuri şi componente.

Un număr de 17 state au achiziţionat sistemul Patriot: Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, România, Suedia, Polonia şi Regatul Bahrain. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?