RoMAFIA! Toader câştigă lunar cât o familie cu două salarii medii într-un an! Așa-și plătește MAFIA GROPARII?

RoMAFIA! Toader câştigă lunar cât o familie cu două salarii medii într-un an! Așa-și plătește MAFIA GROPARII?

 RoMAFIA! Toader câştigă lunar cât o familie cu două salarii medii într-un an! Conform ultimei declaraţii de avere, deşi a fost suspendat din funcţia de rector în perioada mandatului de ministru, Tudorel Toader a încasat, în 2018, suma de 150.815 lei de la Facultatea de Drept a UAIC pentru activitatea de cadru didactic, dezvăluie  Adevărul .

La aceasta s-a adăugat suma de 140.040 de lei primită de la Ministerul Justiţiei pentru funcţia de ministru, dar şi 119.772 de lei de la Consiliul Superior al Magistraturii. Toader a primit în 2018 şi o pensie de 364.641 de lei, 3.422 de lei din drepturile de proprietate intelectuală, precum şi contravaloarea unei chirii de 3.600 de euro, adică aproximativ 17.041 de lei.

În total, fostul ministru a băgat în buzunar anul trecut 795.731 de lei, adică 66.310 de lei pe lună. Astfel, venitul lunar al lui Tudorel Toader a fost, cu aproximaţie, cât cel pe care o familie cu două salarii medii, adică 2.700 de lei, a reuşit să-l agonisească într-un an.

Prin conversie, salariul actualului rector poate concura cu uşurinţă şi cu cel al demnitarilor europeni, ridicându-se la 14.008 euro pe lună, deci 168.098 de euro anual.

Pe numele lui Toader se află 6 terenuri în judeţul Vrancea, dobândite fie prin moştenire, fie prin cumpărare, în urmă cu mai mulţi ani.

De asemenea, acesta deţine şase imobile, trei apartamente cumpărate şi trei case, dintre care două cumpărate şi una moştenită. Acestea se află în Iaşi şi Vrancea. În ceea ce priveşte autoturismele, fostul ministru deţine trei maşini, ultima, marca Hyundai Tucson, cumpărată chiar anul trecut. T

udorel Toader a reuşit să strângă, în cele trei conturi deschise pe numele său în euro, dolari şi lei, aproximativ 400.000 de lei.

La avuţia familiei Toader contribuie şi soţia acestuia, care conform declaraţiei de avere a încasat într-un an, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, dar şi din alte activităţi, suma de 200.366 de lei, echivalentul a 15.697 de lei pe lună.

În casa familiei Toader, au intrat în decursul a 12 luni aproape 1 milion de lei, cei doi bucurându-se de aproape 83.008 de lei pe lună, adică 17.532 de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?