RoMAFIA! Un apropiat al lui Dan Voiculescu, fost angajat la GRIVCO, numit de Dăncilă în fruntea ministerului „paralel” al Transporturilor.

RoMAFIA! Un apropiat al lui Dan Voiculescu, fost angajat la GRIVCO, numit de Dăncilă în fruntea ministerului „paralel” al Transporturilor.

Departamentul pentru dezvoltare, promovare şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură, înființat luna trecută de premierul Dăncilă cu rolul unui adevărat minister ”paralel” al Transporturilor, va fi condus de consilierul de stat Bogdan Pascu, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Bogdan Pascu este cunoscut ca un apropiat al lui Dan Voiculescu, fiind vicepremier din partea partidului fondat de mogulul Antenei 3 și lucrând în trecut la mai multe firme controlate de acesta, dezvăluie  G4Media.ro .

„Departamentul pe care l-am înfiinţat recent are în coordonare 12 proiecte de anvergură ale căror lucrări sunt atent monitorizate, astfel încât aceste proiecte să se realizeze în termene cât mai scurte”, declara Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern de săptămâna trecută.

Înființarea Departamentului vine pe fondul eșecurilor guvernelor succesive PSD-ALDE de a realiza marile proiecte de infrastructură de transport.

De altfel, la începutul lunii iulie, odată cu revocarea șefului CNAIR, Narcis Neaga, Dăncilă arăta într-un comunicat de presă că a cerut Departamentului pentru monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură ”o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiții în infrastructura de transport”.

Cine este Bogdan Pascu

Potrivit paginii sale de LinkedIn, Bogdan Pascu (fost vicepremier din partea Partidului Conservator în guvernul Tăriceanu) a condus în ultimii șase ani compania de proiectare și consultanță Consitrans, care are numeroase contracte cu Compania de Administrare a Infrastructurii, inclusiv pentru realizarea drumului expres Craiova – Pitești.

Într-un raport din 2016, care încerca să elucideze problemele apărute la lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, care a fost închis pentru reparatii la nici un an de la inaugurare după ce au apărut fisuri în asfalt, experţii CNAIR şi ai Corpului de Control al Ministerului Transporturilor arătau că „atât inginerul FIDIC Consitrans, cât şi inginerul FIDIC DRDP nu şi-au îndeplinit corespunzător obligaţiile prevăzute de serviciile de supervizare” şi că „firma de consultanță CONSITRANS ar fi trebuit să atragă atenţia constructorului Impregilo asupra terenului de fundaţie prin fazele determinante, prin studiile geotehnice analizate şi să nu permită aşternerea saltelei de piatră pe care a emis Raportul de Neconformitate”.

Bogdan Pascu a fost parlamentar din partea fostului Partid Conservator condus de Dan Voiculescu și a ocupat în 2006 și funcția de vicepremier în cabinetul condus de Călin Popescu – Tăriceanu. Bogdan Pascu a lucrat și la Antena 1 și Grivco, firme controlate de Dan Voiculescu.

Între 2012 și 2013 a lucrat în cadrul CNADNR (actuala CNAIR), în departamentul care se ocupa cu implementarea proiectelor cu finanțare externă, iar între 2012 și 2014 a condus Consiliul de Administrație al Autorității Metropolitane de Transport București.



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...