Româncă de 18 ani ucisă cu bestialitate în Elveția. Începe procesul principalului suspect

Româncă de 18 ani ucisă cu bestialitate în Elveția. Începe procesul principalului suspect

Un lucrător de frontieră, suspectat că ar fi ucis brutal, la sfârşitul anului 2016, o prostituată de 18 ani din România, va fi judecat în faţa Tribunalului penal din Doubs, în estul Franţei, a anunţat sâmbătă Parchetul. Detaliile acestei crime au cutremurat regiunea, la vremea respectivă. Victima a fost mutilată, încât devenise de nerecunoscut şi a putut fi identificată abia aproape un an mai târziu, relatează  Agerpres .

Mihaela Miloiu a fost ucisă în Elveţia. Trupul ei gol a fost descoperit de către lucrători forestieri la 15 decembrie 2016 în pădurea din localitatea Frasnois, în Jura franceză, lângă graniţa cu Elveţia. Corpul avea 26 de răni prin înjunghiere, dar niciuna nu era fatală. Autopsia a relevat că decesul a fost cauzat de fapt de mai multe lovituri la nivelul feţei. Victima avea oase faciale şi dinţi rupţi și era de nerecunoscut.

Pentru identificarea acesteia, Institutul de Cercetare Criminală al Jandarmeriei Naţionale din Franţa (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a stabili portretul său robot în 3D.

Un apel la martori a fost distribuit pe scară largă în Europa.

Cine este suspectul

Suspectul are 32 de ani, este agent de securitate și este tatăl unui copil. El locuia în Mouthe (estul Franţei), aproape de frontiera cu Elveţia, şi lucra în apropiere de Lausanne (Elveţia). ADN-ul său a fost găsit pe victimă. Bărbatul susține că este nevinovat şi că nu a făcut decât să scape de cadavru.

Un judecător de instrucţie din Besancon, care a emis luni ordinul de punere sub acuzare, consideră că are suficiente dovezi pentru a-l trimite în faţa tribunalului penal pentru „omucidere intenționată”, a precizat pentru AFP procurorul Etienne Manteaux. 

„El a recunoscut că a făcut sex cu victima și a explicat că apoi ar fi ucis-o nişte indivizi”, a declarat procurorul. Dar suspectul nu a putut spune nimic, nici despre semnalmentele lor, nici despre vehiculul lor, nici despre arma folosită, a precizat Manteaux. Procurorul a atras atenția că suspectul a avut, de fapt, mai multe versiuni ale faptelor.

Cum a fost identificată Mihaela Miloiu

Anchetatorii elveţieni aveau în atenţie la acea vreme o reţea de proxeneţi români. Ei aveau telefoanele interceptate, astfel că autoritățile și-au dat seama că ei păreau să caute o tânără prostituată, dispărută între 29 şi 30 noiembrie 2016.

Când a fost descoperit cadavrul, polițiștii au făcut legătura între această dispariţie și o carte de identitate pe numele Mihaela Miloiu găsită la Sullens (Elveţia).

La aproape un an de la moartea tinerei - a fost supranumită „necunoscuta din Frasnois” - fata a fost identificată datorită verificării ADN-ului ei cu cel al mamei sale din România.

Anchetatorii au mers apoi pe fir până la agentul de securitate, care la 30 noiembrie 2016 se dusese la spitalul Pontarlier, nu departe de locuinţa sa, pentru a primi îngrijiri la o mână.

Procesul agentului de securitate se va desfășura pe parcursul anului 2020.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...