Români de aur! Medalii strălucitoare la Europenele de cantotaj

Români de aur! Medalii strălucitoare la Europenele de cantotaj

Primele reprezentante ale României care au câştigat aurul au fost Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, la dublu rame feminin. Plecate pe culoarul 4, cele două românce au terminat cursa într-o manieră uluitoare. Ioana şi Denisa au luptat în prima jumătate a cursei pentru locul 3, duelându-se cu Irlanda. În a doua jumătate a cursei, cele două „tricolore” au avut un ritm incredibil. Au trecut de Olanda, iar în ultimii 500 de metri s-au apropiat vertiginos de Marea Britanie, care a condus cursa de la început. Cu mai puţin de 200 de metri înainte de finalul cursei de 2000 de metri, România a trecut pe primul loc. A fost un cadou pentru Denisa, care azi îşi sărbătoreşte ziua de naştere.

Au urmat Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, care s-au impus după ce au dominat finala probei de dublu rame masculin. Cei doi „tricolori” au început excelent cursa şi s-au instalat rapid la conducere. Reprezentanţii Marii Britanii au încercat să ţină pasul cu românii, dar Cozmiuc şi Bejan au avut un ritm incredibil şi nu a avut nicio emoţie.

În proba de 4 rame masculin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au luat medalia de bronz.

Iar Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş au câştigat medalia de bronz la proba de 4 rame feminin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…