România a picat în divizia C din Liga Națiunilor. Stoichiță, reacție halucinantă: ”Păi, cum, am retrogradat?!”

România a picat în divizia C din Liga Națiunilor. Stoichiță, reacție halucinantă: ”Păi, cum, am retrogradat?!”

România a obținut o victorie de orgoliu în fața Bosniei, scor 4-1, dar a încheiat pe ultimul loc grupa și a retrogradat în divizia C din Liga Națiunilor. Iar federalii ridică habarnismul la rang de artă. Exemplul perfect e Mihai Stoichiță, cu titulatura pompoasă de Director al Comisiei tehnice a FRF, în fapt omul cu glumele din jurul naționalei.

Mihai Stoichiță sau imaginea eșecului fotbalului românesc. Foto Arhivă Adevărul

Mihai Stoichiță a intrat în direct imediat după partida România - Bosnia și s-a chinuit să explice că, totuși, Liga Națiunilor nu e o competiție așa de importantă pe cât se crede. Iritat, fostul internațional Basarab Panduru nu a mai rezistat și l-a întrerupt. Iată dialogul halucinant dintre cei doi, la OrangeSport:

Stoichiță: Acum îmi spuneţi că am retrogradat. Păi, cum, am retrogradat?! Am rămas în aceeaşi grupă se pare, nu?! Ceva de genul ăsta. Nu cred că am retrogradat, nu ştiu care e regulamentul. Urna a treia, am căzut în urna a treia. Aia e mergem, mai departe. O să meargă mai departe Edi, pentru că aşa vrea federaţia.

Panduru: Lămureşte-mă şi pe mine, te rog frumos, cum nu am retrogradat? Nu înţeleg.

Stoichiță: Am rămas în urna a treia.

Panduru: Tu vorbești că nu am retrogradat din urna a 3-a pentru preliminariile Euro 2024? Eu zic de Nations League!

Stoichiță: Da.

Panduru: Aia nu se schimbă, dar aici am retrogradat, vom juca în divizia C (n.r. în Liga Națiunilor).

Stoichiță: Dacă vreţi voi, am retrogradat, da, dar noi suntem în aceeaşi urnă. Peste 2 ani va fi din nou o ediție de Liga Națiunilor. Până atunci, poate consolidăm echipa și promovăm en-fanfare. Poate o să vedem așa lucrurile.

În acel moment, s-a dat legătura la stadion unde urma să vorbească Edi Iordănescu în conferința de presă. Fără să realizeze că încă se mai aude pe post, Basarab Panduru a întrebat în studio: „De ce nu i-ai zis, mă, asta și lui Boloni?”.

Ladislau Boloni, cu care Federația a fost în negocieri înainte de Iordănescu jr, nu a devenit antrenorul echipei naționale după ce a refuzat o clauză pusă de FRF potrivit căreia postul său ar fi depins de rezultatele din actuala ediție de Nations League.

Acum, Stoichiță s-a făcut că uită de acele momente: „Dacă stau bine să mă gândesc, am fost peste Finlanda și Bosnia în această campanie. Nu știu ce s-a întâmplat cu Muntenegru. Dacă mă întrebați pe mine, consider că mă întrebați într-un mod particular... O să mergem mai departe cu Edi, dacă dorește Federația. Sunt foarte multe lucruri pe care le punem în balanță. Același lucru s-ar fi întâmplat și cu Boloni. Chiar dacă ar am fi terminat pe același loc, ar fi fost în aceeași situație ca în cazul lui Edi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”