România a reînceput producția de proiectile pentru piesele de artilerie de 152 mm ale Ucrainei

România a reînceput producția de proiectile pentru piesele de artilerie de 152 mm ale Ucrainei

România a reînceput producția de proiectile pentru piesele de artilerie de calibrul 152 mm pentru a ajuta Ucraina, scrie DefenseRomania.ro.

Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova a dezvăluit că România a reînceput producția de obuziere de calibru 152 pentru artileria ucraineană. Aceeași informație a fost publicată în urmă cu două săptămâni și de presa ucraineană.

„E vorba de diferite muniții. Iar acum România a reînceput producerea obuzelor de calibru 152 pentru artileria ucraineană. Deși România nu mai producea astfel de muniție, s-a luat decizia de a reîncepe producerea și de a acorda ajutor din rezervele pe care le are România azi. Din diferite considerente aceste lucruri nu se fac publice, dar e important că se acordă acest ajutor. Iar Ucraina apreciază foarte mult ajutorul pe care România i l-a acordat și îl va acorda în continuare”, a conchis fostul ministru al apărării de la Chișinău care și-a exprimat regretul că Republica Moldova, folosind narativul neutralității, a evitat inclusiv să adere la sancțiuni impuse Federației Ruse.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

4 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești

5 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!