România are o rețea 4G mai bună decât cea din Marea Britanie

Utilizatorii de servicii de telefonie mobilă din Marea Britanie beneficiază de o rețea 4G mai slabă decât cele din România, Albania, Panama sau Peru, potrivit unui raport publicat miercuri de National Infrastructure Commission (NIC), transmite DPA.

Sursa foto: www.nairaland.com

Potrivit acestui raport, Marea Britanie se clasează pe locul 54 în lume în funcție de acoperirea 4G, existând zone unde este imposibil să accesezi internetul mobil. National Infrastructure Commission (NIC) subliniază că guvernul trebuie să se asigure că serviciile mobile sunt accesibile oriunde trăiesc, muncesc și călătoresc oamenii.

"Drumurile și căile noastre ferate sunt deșerturi digitale și chiar și în centrele orașelor există zone unde conectarea la Internet este imposibilă. Acest lucru nu este doar frustrant ci ține pe loc afacerile deoarece o parte din ce în ce mai mare din economia noastră necesită o forță de muncă conectată", a declarat președintele NIC, Lord Andrew Adonis.

Raportul oferă o serie de recomandări care în opinia NIC ar putea ajuta la dezvoltarea Internetului mobil în Marea Britanie. Printre aceste recomandări se află numirea unui ministru care să fie responsabil de infrastructura digitală iar guvernul împreună cu organismele de reglementare ar trebui să colaboreze pentru a se asigura că următoarea generație de internet mobil, 5G, va fi disponibil pe teritoriul Marii Britanii până în 2025.

În luna martie a acestui an, senatorul Bernie Sanders, participant în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidențiale, a criticat viteza redusă la Internet de care beneficiază americanii făcând o comparație între America și România."Accesul la Internet de mare viteză nu mai este un lux. Este crucial pentru zonele rurale din America să fie conectate și să facă afaceri cu restul lumii. Astăzi, oamenii din București, România, au o viteză mai mare la Internet decât majoritatea celor din SUA", a declarat Bernie Sanders într-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter, adăugând că acest lucru este "inacceptabil și trebuie să se schimbe".

Potrivit clasamentului Internet Net Index realizat de Ookla, pe baza datelor colectate în decembrie 2014, România se afla pe locul al patrulea în topul țărilor cu cea mai mare viteză de Internet în bandă largă cu o viteză de descărcare de 60,2 megabiți pe secundă (Mbps). Pe de altă parte, Bucureștiul este orașul din România cu cea mai mare viteză de Internet (80,38 Mbps), Capitala situându-se pe locul 14 din 158 de centre urbane luate în calcul de Ookla.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

5 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere