România, argint european cât un aur: De ce trebuie să fim mândri de jucătoarele noastre de tenis de masă

România, argint european cât un aur: De ce trebuie să fim mândri de jucătoarele noastre de tenis de masă

România continuă să fie o forță pe plan european la tenisul de masă. După două titluri continentale, cucerite în 2017 și 2019, plus un argint în 2021, acum, la Malmo (Suedia), fetele au devenit, încă o dată, vicecampioane europene.

Bernadette Szocs. FOTO: COSR

Duminică, în finala întrecerii, România a fost surclasată de Germania, scor 0-3. Doar că acest rezultat nu spune întreaga poveste a ultimului act. Pentru că dacă echipa noastră a fost compusă exclusiv din jucătoare autohtone, în schimb, la nemțoaice au evoluat sportive naturalizate. Chinezoaice, mai precis! Cu ajutorul acestor jucătoare, aproape imbatabile la nivel mondial, Germania și-a luat un avans confortabil după primele două dueluri:

*Elizabeta Samara - Xiaona Shan, scor 0-3 (6-11, 8-11, 8-11)

*Bernadette Szocs - Ying Han cu 1-3 (16-14, 8-11, 8-11, 10-12)

Apoi, după cea mai strânsă confruntare, Andreea Dragoman – Nina Mittelham (11-5, 9-11, 11-8, 6-11, 10-12) Germania și-a adjudecat titlul european, cu 3-0 la general. Victoria le-a asigurat nemțoaicelor prezența la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024. Această performanță poate fi bifată și echipa României. Condiția necesară? O clasare între primele opt la Campionatele Mondiale de anul viitor, dar și în urma clasamentului ITTF din martie 2024.

La Malmo, echipa României a fost formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Elena Zaharia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?