România atacă Grupa Mondială de Cupa Davis: Băieții și-au aflat adversara

România atacă Grupa Mondială de Cupa Davis: Băieții și-au aflat adversara

Echipa masculină de tenis a României va înfrunta formaţia Taiwanului în Grupa Mondială I a Cupei Davis, în toamnă, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi, la Londra. România va fi gazdă în această întâlnire, care va avea loc pe 15-16 sau 16-17 septembrie.

Nicholas David Ionel, cel mai bun jucător român la ora actuală, aflat pe locul 216 ATP

Câştigătoarea va accede în faza calificărilor pentru turneul final al Cupei Davis, în timp ce învinsa va disputa un play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I cu echipele învingătoare din Grupa Mondială II a competiţiei.

România, care a învins în weekend-ul trecut Thailanda cu 3-2, la Nonthaburi, în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis, a fost cap de serie la tragerea la sorţi. Taiwanul a trecut cu 3-1 de Mexic, în deplasare, la Metepec, în aceeaşi fază a competiţiei.

Cei mai buni jucători ai Taiwanului, la simplu, sunt Tung-Lin Wu - locul 173 ATP, Yu Hsiou Hsu - 197, Jason Jung - 331, Tsung-Hao Huang - 568, Ray Ho - 863 etc. La dublu, cele mai bune clasări le au Yu Hsiou Hsu - 180, Tung-Lin Wu - 277, Ray Ho - 306 şi Chun-Hsin Tseng - 473.

Programul întâlnirilor din Grupa Mondială I a Cupei Davis

Bosnia-Herţegovina - Germania

Bulgaria - Kazahstan

Belgia - Uzbekistan

Argentina - Lituania

Ukraina - Columbia

Ungaria - Turcia

Israel - Japonia

Austria - Portugalia

Grecia - Slovacia

Peru - Norvegia

România - Taiwan

Danemarca - Brazilia

Primele echipe vor fi gazde.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...