România, Austria și Finlanda, statele cu cei mai mulți absolvenți de Politehnică din Uniunea Europeană

România, Austria și Finlanda, statele cu cei mai mulți absolvenți de Politehnică din Uniunea Europeană

Unul din cinci absolvenți de facultate din România, Austria și Finlanda (toate cu 21%) și-a obținut în 2014 diploma în domeniul ingineriei, industriei și construcțiilor, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, cel mai ridicat procentaj de absolvenți se află în domeniile științe sociale, afaceri și drept, în special în Bulgaria (49%), Luxemburg (46%), Cipru (46%) și Lituania (43%).

În domeniul sănătății și asistenței sociale, cea mai ridicată proporție de absolvenți se află în Belgia (25%), Suedia (23%), Danemarca (21%) și Finlanda (20%).

În 2014, aproape cinci milioane de studenți au absolvit studii terțiare în UE, din care 58% erau femei și 42% bărbați. Bărbații au obținut diplome în special în domeniul ingineriei, industriei și construcțiilor, în timp ce femeile în domeniul sănătății și asistenței sociale.

În toate statele membre ale UE au existat în 2014 mai multe femei care au absolvit studii terțiare decât bărbați (58% din absolvenți au fost femei). Procentajul femeilor este în mod special ridicat în Estonia și Polonia (ambele cu 66%), iar cea mai echilibrată distribuție pe genuri a fost înregistrată în Germania (51%) și Irlanda (52%).

Femeile sunt supra-reprezentate în educație în toate statele membre. Procentajul lor în acest domeniu s-a ridicat la 80% în 2014 și a variat de la 62% în Luxemburg la 97% în România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”