România, calificată direct la Cupa Mondială de Rugby 2023

România, calificată direct la Cupa Mondială de Rugby 2023

Comisia de Apel a World Rugby a respins apelul depus de forul iberic de specialitate a fost respins. Decizia Comisiei Independente numite de forul mondial care a analizat cazul rămâne neschimbată, precum şi sancţiunile impuse de forul mondial. România se califică astfel direct la Cupa Mondială de Rugby din 2023 ce va avea loc în Franţa.

România va evolua în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi echipa care se va califica din zona Asia/Pacific 1, urmând să dispute meciurile la Bordeaux şi Lille.

Stejarii vor debuta cu Irlanda pe 9 septembrie, urmând să întâlnească apoi Africa de Sud pe 17 septembrie, Scoţia pe 30 septembrie şi echipa calificată ca Asia/Pacific 1 pe 8 octombrie.

„Suntem bucuroşi că România a revenit la Cupa Mondială de Rugby şi este în acest moment singura naţională masculină a ţării noastre care participă la un eveniment global. Nu trebuie să diminuăm cu nimic meritul jucătorilor pentru că ei au dus echipa România într-o poziţie calificabilă, să nu uităm că în toamnă urma să participăm în Franţa la turneul de recalificare. Nu este un cadou pe care îl primim, este un loc pe care echipa l-a obţinut prin muncă. Eforturile au fost uriaşe şi trebuie să le mulţumim jucătorilor, antrenorilor şi tuturor cluburilor care au contribuit la aceste meciuri disputate în ultimii ani. Situaţiile nu au fost cele mai bune în această campanie de calificare. Dacă vă reamintiţi am început în 2021 antrenându-ne prin malluri şi fără un teren clar de antrenament şi de meci, cu întârzieri bugetare, multă birocraţie şi puţină predictibilitate, cu Federaţia amendată că nu a putut juca pe Arcul de Triumf meciurile de anul trecut, cu pandemie şi cu o schimbare a generaţiilor. Tocmai de aceea este importantă această calificare. Revenind la Cupa Mondială, vom evolua într-o grupă extrem de grea cu campioana mondială Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi probabil Tonga, iar obiectivul nostru este de a obţine cel puţin o victorie. Avem nevoie de susţinere din partea tuturor, urmează o perioadă lungă de pregătire în care echipa naţională are nevoie de linişte, de stabilitate, de cele mai bune condiţii. Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf va fi baza centrală a pregătirii Stejarilor pentru Cupa Mondială„, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR, preluat de news.ro.

În luna aprilie, World Rugby anunţa oficial sancţiunile primite de Spania drept consecinţă a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate (sportivul sud-african Gavin Van Den Berg), sancţiuni impuse ca urmare a deciziei Comisiei Independente numite de forul mondial. Federaţia Spaniolă de Rugby a făcut apel la această decizie, care a rămas neschimbată. Astfel, România se califică direct la Cupa Mondială din 2023, iar Portugalia merge la turneul de recalificare ce are loc în noiembrie în Franţa.

În cadrul procedurilor făcute în acest caz, Federaţia Română de Rugby a fost reprezentată de societăţile de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer (avocaţi Rhodri Thomas şi Felix Schaaf) şi Ţuca, Zbârcea & Asociaţii (avocaţi Cornel Popa şi Dan Cristea).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria