România chiar se ÎNARMEAZĂ! Anunțul făcut de Cioloș!

România chiar se ÎNARMEAZĂ! Anunțul făcut de Cioloș!

Contract major in industria de aparare: Dacian Ciolos a anuntat ca Romania va produce transportoare blindate pentru Armata printr-un parteneriat cu compania germana RheinMetall! Armata romana va cumpara transportoare blindate produse in Romania de o asociere intre gigantul german din industria de aparare Rheinmetall si o firma romaneasca, a anuntat joi premierul Dacian Ciolos la Europa FM, scrie HotNews.ro.

"Este intr-o faza foarte avansata un parteneriat al unei companii romanesti cu firma Rheinmetal, care va construi in Romania un transportor blindat. Va folosi si tehnologia Rheinmetall, resurse din Romania, va crea locuri de munca in Romania. Se va crea o societate mixta romano - germana care apoi va avea contractul cu MApN pentru transportorul blindat", a spus Ciolos.

Rheinmetall este un gigant industrial german si este a zecea companie europeana din domeniul apararii dupa cifra de afaceri. Compania, cu sediul la Dusseldorf, are facilitati de productie in 18 tari.

Premierul a adaugat ca MApN cauta pe toate domeniile astfel de parteneriate, iar dotarea cu corvete a Marinei Militare se va face probabil tot printr-un asemenea parteneriat, ce ar urma sa fie semnat in lunile urmatoare.

In plin boom al cheltuielilor de aparare si cu o alocare promisa de 2% din PIB pentru urmatorii ani, competitia in sectorul militar pe diverse echipamente si vehicule s-a intetit, iar statul roman insista ca pe marile achizitii productia sa fie integrata macar partial in tara noastra. Si in cazul transportoarelor blindate 8X8, ofertantii ce vor fi declarati castigatori vor integra o buna parte din productie cel mai probabil in uzina de la Moreni, locul unde Romania a incercat in ultimii ani sa produca propriul transportor blindat.

Printre companiile straine interesate de productia de transportoare blindate in Romania s-au numarat grupul finlandez "Patria", italienii de la Iveco si grupul elvetiano-american Mowag.

Reamintim ca ministrul Apararii, Mihnea Motoc, declara in aprilie intr-un interviu pentru HotNews.ro ca MApN cauta solutii pentru dotarea fortelor terestre cu transportoare blindate 8x8. Motoc spunea la acel moment ca ministerul voia sa contracteze achizita primelor transportoare inca din acest an.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …