România e în grupele principale la Europeanul de handbal. Prima victorie pentru tricolore

România e în grupele principale la Europeanul de handbal. Prima victorie pentru tricolore

După două evoluții mai puțin bune, contra Olandei (28-29) și Franței (21-35), România a obținut o victorie logică în fața Macedoniei de Nord, 31-23. Succesul nu a fost atât de facil precum o arată scorul, fetele noastre fiind chinuite serios de formația gazdă pe parcursul primei reprize.

Iulia Dumanska, unul dintre cei trei portari al naționalei României. Foto Sportpictures

România a început ca din pușcă și avea 3-1 în minutul 9, handbalistele macedonene părând că nu pot străpunge zidul apărării tricolore. Au urmat însă 20 de minute de neînțeles, în care Cristina Neagu și compania au înscris cam când au vrut, dar în apărare a fost dezastru.

Portărița Iulia Dumanska, nesusținută de colege, a luat gol după gol și a fost înlocuită de antrenorul Florentin Pera cu Daciana Hosu. Aceasta a focut minuni, scoțând mingi imposibile și dând încredere jucătoarelor noastre.

S-au dezlănțuit după pauză

După 13-12 la pauză, a doua parte a jocului a fost la discreția echipei României, care nu a mai avut emoții și a învins cu 31-23.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 10 goluri. Au mai contribuit la victorie: Seraficeanu (5), Tănăsie (3), Pintea (3), Buceschi (3), Grozav (3), Bazaliu (2), Ostase (2). MVP-ul partidei a fost desemnată portărița Daciana Hosu.

Șanse minime ca România să prindă semifinalele Euro 2022

România s-a calificat în grupa principală II, unde cunoaștem până acum o singură adversară: Muntenegru. ”Tricolorele” vor începe faza a doua a competiției cu zero puncte și, deși vor juca 3 meciuri, au șanse minime să prindă unul dintre primele două locuri din grupă, cele care duc în semifinale.

Rezultatele României la Euro 2022:

Olanda - România 29-28

România - Franța 21-35

Macedonia de Nord - România 23-31

Clasament Grupa C

1. Franța 2 59-35 4p

2. Olanda 2 59-43 4p

3. România 3 80-87 2p

4. Macedonia 3 52-85 0p

*Franța - Olanda se dispută la acestă oră

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”