România este printre ţările UE cu cele mai modeste creşteri ale lucrărilor de construcţii, în luna martie

România este printre ţările UE cu cele mai modeste creşteri ale lucrărilor de construcţii, în luna martie

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de doar 0,8%, în luna martie 2021 comparativ cu luna februarie 2021, aceasta fiind una din cele mai modeste creşteri înregistrate în rândul statelor membre UE, arată datele publicate, joi, de Eurostat.

Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în luna martie, comparativ cu luna februarie, un avans de 2,7%, iar în UE au înregistrat o creştere de 2,2%. Eurostat precizează că statele membre UE în care lucrările de construcţii au înregistrat cel mai puternic avans, de la o lună la alta, sunt: Ungaria (11,5%), Germania (10,8%) şi Slovacia (9%).

Situaţia este identică în ritm anual, în martie 2021, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 18,3% în zona euro şi cu 14,9% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România se situează printre ţările unde lucrările de construcţii au înregistrat cele mai modeste creşteri, cu un avans de 0,9%. Comparativ, lucrările de construcţii au crescut cu 74,5% în ritm anual în Italia, cu 46,3% în Franţa şi cu 36,3% în Belgia.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele trei luni din acest an, faţă de perioada similară din 2020, ca serie brută cu 1,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,2%.

Conform INS, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în martie 2021 comparativ cu februarie 2021, ca serie brută cu 36,6%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a urcat cu 0,8%, creştere înregistrată la lucrările de construcţii noi (+4,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,5%).

De asemenea, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 2,2%, în martie 2021 comparativ cu martie 2020. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 0,9%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!