România – Germania, diseară, cu cuțitul la os: De ce urmează meciul anului pentru handbalul nostru ANALIZĂ

România – Germania, diseară, cu cuțitul la os: De ce urmează meciul anului pentru handbalul nostru ANALIZĂ

În ultimii ani, naționala României se cam „dezumfla“ la primul meci mai dificil disputat la un turneu final. La Mondialul găzduit de Danemarca, Suedia și Norvegia, am amânat momentul căderii, dar n-am scăpat de el.

Cristina Neagu

După partida neconcludentă cu Chile (44-19), având în vedere nivelul adversarei, partida cu Serbia era genul de meci în care, de obicei, dezamăgeam. Doar că, la Herning (Danemarca), evoluția tricolorelor a fost entuziasmantă, iar scorul final, 37-28, a creat mari așteptări de la partida de marți cu Danemarca. De aceea, șocul a fost cu atât mai mare, după meciul-horror de pe „Jyske Bank Boxen“: 23-39!

Pera a pus punctul pe „i“

După înfrângerea categorică suferită în fața Danemarcei, selecționerul Florentin Pera a pus punctul pe „i“ și a recunoscut că, cât timp româncele vor face tușa în campionatul intern și în Liga Campionilor, nu putem emite pretenții în fața unor echipe precum Danemarca.

Danemarca are jucătoare foarte bune atât în atac, cât şi în apărare, toate evoluează în Liga Campionilor cu echipele lor de club. Unele dintre jucătoarele noastre nu joacă nici la echipele de club, cu atât mai puţin în Liga Campionilor. Dar asta e situaţia. Felicit Danemarca, a jucat extraordinar, a fost clar echipa mai bună. Sigur că îmi pare rău pentru această înfrângere. Asta e viaţa, însă nu trebuie să renunţăm şi trebuie să luptăm pentru că următorul meci e cel mai important pentru noi acum. Am încredere în jucătoarele mele şi cred că putem juca mai bine în următorul meci“, a spus Pera.

Nemțoaicele au bătut tot până acum

Selecționerul nu doar că a identificat corect problema cronică a handbalului nostru, marginalizarea jucătoarelor autohtone, dar a fost și realist când a explicat că următorul meci, adică cel cu Germania de astăzi (ora 19.00, Digi Sport, Prima Sport), e cel mai important pentru noi de la acest Mondial.

Pe scurt: n-avem voie să pierdem această partidă! Pentru că, în caz contrar, nemțoaicele se vor duce la 6 puncte, făcând un pas mare spre sferturi, alături de Danemarca, cealaltă națională care pornește în Grupa Principală III cu 4 puncte. Chiar dacă, la prima vedere, vom avea o partidă mai ușoară cu Germania, comparativ cu cea pierdută marți, trebuie să fim conștienți că și Germania e o echipă aflată pe val. Dovadă și faptul că a bătut tot până acum la acest Mondial: 31-30 cu Japonia, 45-22 cu Iran și 33-17 cu Polonia. Pe lângă forma actuală a nemțoaicelor și istoricul ultimelor întâlniri cu ele demonstrează că această națională a fost mereu o nucă tare pentru noi.

Neagu riscă pentru visul ei cel mare

Partida Germania – România are o miză dublă. Rezultatul va influența bătălia pentru accederea în sferturi, obiectiv care valorează enorm la acest Mondial! Concret, va asigura prezența la unul din cele trei turnee preolimpice, în perioada 11-14 aprilie 2024. Când se vor pune la bătaie șase bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).

De aceea, sunt șanse mari să o vedem pe Cristina Neagu, diseară, pe teren, la Herning. Deși accidentată, „Cris“ a tras de ea și a venit la acest Mondial tocmai din dorința de a juca în partidele din Grupa Principală și de a pune umărul la o eventuală calificare în sferturi. Visul cel mare al Cristinei, la ultima ei participare la un Mondial, e să obțină biletele pentru „preolimpice“, astfel încât să aibă o șansă de a juca, la Paris, în vara anului viitor. De-a lungul carierei sale formidabile, Neagu a avut două participări la JO:

*2008, Beijing: Locul 7

*2016, Rio de Janeiro: Locul 9

Ieri, vedeta României a efectuat primul antrenament cu echipa, la Herning, ceea ce e încă un semn că Neagu poate intra, diseară, cu Germania, când experiența și valoarea ei pot conta decisiv într-o partidă de totul sau nimic pentru noi.

Cupa Mondială 2023, Grupa Principală III

Astăzi

Serbia – Polonia 16.30

Germania – România 19.00

Danemarca – Japonia 21.30

Clasament

1. Danemarca 4p (Golaveraj: +20)

2. Germania 4p (+17)

3. România 2p (-7)

4. Polonia 2p (-14)

5. Japonia 0p (-3)

6. Serbia 0p (-13)

Primele două clasate merg în sferturi.

Programul tricolorelor:

*Sâmbătă, 9 decembrie: România – Japonia 16.30

*Luni, 11 decembrie: Polonia – România 19.00

Digi Sport și Prima Sport transmit Mondialul de handbal feminin.

Lotul României

Portari: Ciucă (Rapid), Dumanska (Bistrița), Hosu (Rm Vâlcea)

Extreme stânga: Dincă (Bistrița), Dindiligan (CSM)

Interi stânga: Bazaliu (Bistrița), Neagu (CSM), Pașcan (Craiova), Lixăndroiu (Slatina)

Centri: Buceschi (Rapid), Laslo (Bistrița), Popa (Brăila)

Interi dreapta: Bucur (Buzău), Gogîrlă (Rm Vâlcea)

Extreme dreapta: Badea (Rapid), Seraficeanu (Bistrița)

Pivoți: Balog (Brăila), Ostase (Rapid), Pintea (CSM)

Selecționer: Florentin Pera

Ultimele rezultate ale fetelor la Mondiale

Ediție Gazda Clasarea României

2021 Spania Locul 13

2019 Japonia Locul 12

2017 Germania Locul 10

2015 Danemarca Locul 3

România a fost campioană mondială în 1962 și mai are în palmares două medalii de argint, cucerite în 1973 și în 2005.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB