România în imagini spectaculoase filmate cu drona, într-un documentar marca National Geographic

România în imagini spectaculoase filmate cu drona, într-un documentar marca National Geographic

România va fi prezentată într-un documentar marca National Geographic care va fi difuzat marţi, de la ora 22.00. Cel de-al patrulea sezon al seriei documentare „Europa văzută de sus” va debuta cu episodul dedicat României, în cadrul căruia telespectatorii vor fi purtaţi într-o aventură uimitoare deasupra unora dintre cele mai importante simboluri şi zone din țara noastră.

Transfăgărășan FOTO Shutterstock

Noul sezon ce cuprinde şase episoade oferă, de asemenea, vederi spectaculoase ale celor mai frumoase repere culturale şi geografice din Danemarca, Serbia, Belgia, Bulgaria şi Scoţia, potrivit news.ro.

Aceste imagini aeriene uluitoare oferă o perspectivă unică asupra modului în care tradiţia, ingineria şi minunile naturale au modelat continentul, ajutând la realizarea unui portret dinamic al regiunii şi al oamenilor care o menţin în viaţă.

În cadrul primului episod, telespectatorii vor fi purtaţi într-o aventură uimitoare deasupra unora dintre cele mai importante simboluri şi zone din Transilvania, precum Castelul Bran sau Castelul Corvinilor, urmate de o incursiune în nordul României, într-o plimbare cu Mocăniţa, ultimul tren forestier cu aburi din Europa, situat în Vişeu de Sus, Maramureş.

Va putea fi văzut şi ambiţiosul proiect ingineresc al podului de la Brăila, care la finalizare va deveni cel mai lung pod suspendat ce traversează Delta Dunării şi al doilea cel mai lung pod din Europa Continentală şi o echipă de voluntari care a refăcut cea mai mare parte a acoperişului lăcaşului medieval „Arhanghelul Mihail”, folosind şindrilă din stejar realizată manual, prin cioplire.

Podul de la Brăila FOTO Shutterstock

Podul de la Brăila FOTO Shutterstock

Tot în cadrul acestui sezon, va fi prezentată şi Danemarca, cu pasionaţii de sporturi de iarnă pe pârtia de schi din Copenhaga, o pârtie de schi uscată construită deasupra unei centrale electrice. Iar în Serbia inginerii renovează zona urbană a capitalei cu noi zgârie-nori şi alte proiecte de construcţie.

Călătorind prin Belgia, telespectatorul va vedea Festivalul Luminii din Ghent, unde artişti din întreaga lume se adună în fiecare an pentru a îmbrăca străzile oraşului transformându-l într-unul dintre cele mai mari festivaluri de lumină din Europa. Iar în Bulgaria, meteorologii se deplasează spre staţia meteo Musala, la 3 km deasupra nivelului mării, în cel mai înalt vârf al acestei ţari.

Seria documentară „Europa văzută de sus” este produsă pentru National Geographic de Windfall Films (parte a Argonon Group). Pentru Windfall Films, Mark Bridge este producător, iar Carlo Massarella este producător executiv.Carolyn Payne este editor de comisionare şi producător executiv pentru National Geographic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia