România infractorilor / Mario, fiul lui Sile Cămătaru, a primit acceptul Curții de Apel pentru a-și albi cazierul

România infractorilor / Mario, fiul lui Sile Cămătaru, a primit acceptul Curții de Apel pentru a-și albi cazierul

Mario Nuțu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, are o condamnare cu închisoarea într-un dosar de infracţiuni de violenţă. Acum, el a făcut o cerere de reabilitare judecătorească, scrie Newsweek .

Mario Nuțu Balint, fiul lui Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru”, a înaintat Secției a II-a Penale de la Curtea de Apel București o cerere de reabilitare judecătorească.

Solicitarea a fost acceptată de instanță, dar soluția nu este încă definitivă:

Solutia pe scurt: s.p.105/F-Admite cererea petentului BALINT NUȚU MARIO. În baza art. 527 și art. 528 C.proc.pen. rap. la art. 866 V.C.pen. constată intervenită reabilitarea de drept a petentului Balint Nuțu Mario cu privire la pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr. 25/F din 12.02.2016 a Curții de Apel București, Secția I Penală, rămasă definitivă prin Decizia Penală nr. 424/A din 11.12.2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În temeiul art. 537 C.proc.pen., la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri se vor face cuvenitele menţiuni pe hotărârea de condamnare menţionată anterior. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare.

Pentru ce a fost condamnat Mario Balint

Mario Nuțu Balint a primit o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept, conform JustNews.ro .

În acel dosar, Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru”, a fost condamnat definitiv în decembrie 2017 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, fratele său, Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru”, a rămas cu pedeapsa de la Curtea de Apel Bucureşti – de 5 ani şi 5 luni închisoare cu executare, iar Radu Cristian Roşca, unul din liderii clanului „Sportivilor”, a fost condamnat la 9 ani închisoare.

Fraţii Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru” şi Vasile Balint zis „Sile Cămătaru”, precum şi liderul clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Roşca zis „Roşca”, au fost trimişi în judecată în iulie 2013, alături de alţi 51 de interlopi, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme două dintre cele mai importante grupări infracţionale constituite pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Grupările infracţionale organizate, cunoscute sub denumirile „Cămătarii” şi „Sportivii”, erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 – 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!