România, înfrângere dureroasă în Billie Jean King Cup. Elita tenisului, o utopie pentru jucătoarele noastre

România, înfrângere dureroasă în Billie Jean King Cup. Elita tenisului, o utopie pentru jucătoarele noastre

O întâlnire începută perfect s-a terminat cu o dramă pentru naționala de tenis a României. 2-0 după prima zi a confruntării cu Slovenia s-a transformat în 2-3, după un weekend presărat cu meciuri nebune și probleme cauzate de ploaie.

Monica Niculescu își strigă frustrarea după înfârngerea României. Foto EPA EFE

După 2-2 în primele două zile de concurs, Slovenia și România au continuat meciul decisiv început sâmbătă și amânat pentru duminică din cauza ploii. Partida Zidansek / Juvan – Irina Bara / Monica Niculescu s-a reluat de la scorul 3-3, cu româncele bifând primul set cu 6-4.

Gazdele au revenit, au câștigat la mare luptă următoarele două seturi și Slovenia merge în elita tenisului mondial, la turneul final al Billie Jean King Cup din luna noiembrie. După o confruntare dramatică, jucată mereu pe muchie de cuțit, România va evolua în barajul de menținere.

Turneul final, la începutul lunii noiembrie

Slovenia merge alături de Spania, Cehia, Franța, Canada, SUA, Italia, Germania, Kazahstan și reprezentanta țării care va găzdui turneul final al BJK Cup, care are loc între 7 și 12 noiembrie. 12 echipe vor fi împărțite în patru grupe a câte trei, cu învingătoarele avansând în semifinale, iar câștigătoarele din această fază în finală.

România se întoarce la barajul de menținere alături de Mexic, Ucraina, Marea Britanie, Belgia, Austria, Slovacia, Brazilia, Polonia, Argentina, Columbia, Japonia, China, Suedia, Ungaria, Țările de Jos

Slovenia - România 3-2

Vineri

Kaja Juvan - Ana Bogdan 6-3, 3-6, 4-6

Tamara Zidansek – Jaqueline Cristian 1-6, 6-4, 3-6

Sâmbătă

Tamara Zidansek – Ana Bogdan 3-6, 7-6, 7-5

Kaja Juvan – Jaqueline Cristian 6-2, 6-4

Duminică

Zidansek / Juvan – Irina Bara / Monica Niculescu 3-6, 6-2, 6-4

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...