România îşi redeschide graniţele pentru incoming de la 1 iunie

România îşi redeschide graniţele pentru incoming de la 1 iunie

Asociaţia Incoming România (AIR) salută decizia Guvernului de a renunţa, de la 1 iunie, la interdicţia intrării cetăţenilor străini în ţară, măsură impusă în starea de urgenţă şi în cea de alertă.

"Este o măsură benefică pentru noi toţi şi este, de fapt, semnalul repornirii turismului internaţional în România. De acum înainte, turiştii străini pot sosi să ne viziteze, cu respectarea hotărârilor CNSU privind accesul în ţara noastră în funcţie de ţara de unde sosesc şi de riscul acesteia de Covid 19 pentru România. Partenerii străini ai agenţiilor româneşti specializate în incoming din ţară aşteptau această măsură pentru a promova din nou destinaţia România şi a relua vânzarea de pachete turistice pentru această destinaţie. Este un semnal puternic extern al siguranţei şi securităţii în destinaţia turistică "România", se arată într-un comunicat al asociaţiei remis luni AGERPRES.

Reprezentanţii AIR au transmis mulţumiri pentru "susţinere şi solidaritate" Alianţei pentru Turism (APT), în special Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Asociaţiei de Ecoturism din România (AER), Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) şi Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurante (HORA), iar pentru "sprijin, implicare şi soluţionare" conducerii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

"Aşteptăm cu încredere continuarea măsurilor de relaxare, care să ne aducă mai aproape de normalitate şi de condiţiile optime de derulare a serviciilor de turism în România. Acum este în responsabilitatea noastră, a tuturor actorilor din industria ospitalităţii, să ne implicăm, să oferim servicii turistice în România, de calitate, în condiţii de siguranţă pentru clienţii noştri. România îşi aşteaptă oaspeţii, cu încredere, să descopere o ţară frumoasă, inspirată de tradiţii şi vie, cu privirea spre viitor! Ţară, Ţară, vrem turişti străini!", au mai spus reprezentanţii Asociaţia Incoming Romania (AIR).

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Naţional de Statistică, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna martie 2021 de 317.800, în scădere cu 22,4% faţă de luna martie 2020. Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile din străinătate, reprezentând 86,9%, respectiv 8,8% din numărul total de sosiri.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2021 au însumat 431.300, în creştere cu 78,1% faţă de cele din luna martie 2020. Din numărul total de sosiri, în luna martie 2021 sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 94,2%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 5,8%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale