România, locul 60 privind performanța logistică (Banca Mondială)

România ocupă locul 60 privind performanța logistică din cele 166 de state incluse în indicele de performanță logistică al Băncii Mondiale (BM), publicat joi în cadrul raportului bianual "Conexiuni pentru Competitivitate în 2016: Logistica Comerțului în Economia Mondială".

Pentru al treilea an consecutiv Germania este pe primul loc, urmată de Luxemburg, Suedia și Olanda. Cel mai scăzut indice de performanță logistică se înregistrează în Siria, afectată de războiul din ultimii ani.

Pentru prima dată din 2007, progresele privind performanța logistică au încetinit în statele dezvoltate ale lumii, în timp ce țările emergente, care au implementat măsuri cuprinzătoare, continuă să-și îmbunătățească performanțele, se arată în raportul Băncii Mondiale.

Raportul a fost realizat pe baza datelor unui studiu la care au participat peste 1.200 de profesioniști din domeniul logisticii și analizează nivelul performanței lanțului de furnizare, inclusiv infrastructura, calitatea serviciilor și seriozitatea livrărilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!