România lui Gigi Becali: „Du-te cu regulamentele tale!“. Patronul FCSB, tiradă șocantă

România lui Gigi Becali: „Du-te cu regulamentele tale!“. Patronul FCSB, tiradă șocantă

Fotbalul românesc e la ani-lumină de cel pe care l-am admirat, timp de o lună, la Mondialul din Qatar, iar această distanță, nu doar că nu dă semne de micșorare, dar pare că se mărește, când vedem ce se întâmplă la noi.

Dacă în lumea bună a fotbalului, problemele și preocupările sunt despre formarea unor jucători competitivi, aducerea unor antrenori competenți, metode revoluționare de pregătire și așa mai departe, la noi, subiectul arzător al zilei e legat de faptul că FCSB are un antrenor, Mihai Pintilii, care, de fapt, nu e antrenor! Pentru că n-are licența PRO. Nu că ar conta acest amănunt din moment ce la FCSB, de fapt, Faci Ce Spune Becali, indiferent de rolul și calificarea ta profesională.

În acest context, latifundiarul din Pipera a avut încă o tiradă la adresa Federației Române de Fotbal, for care analizează cazul Pintilii, luând în calcul sancționarea antrenorului neoficial al clubului din Berceni. Potrivit Digi Sport , patronul roș-albaștrilor a insistat, încă o dată, că pentru el regulamentele nu contează.

Ce a spus Gigi Becali?

*N-are de ce să-i dea (n.r. - amendă lui Pintilii). El nu o să mai fie pe bancă. O să stea în lojă. Unde să-i dea? Leo Strizu (n.r. – antrenorul oficial din acte, cu licența PRO) e pe bancă. Cum să-l suspende și pe Leo Strizu? Cine să-i suspende? Ce, sunt procurori? Antrenamentele le face Neubert (n.r. – Thomas Neubert, preparator fizic), care e problema? Nu vii tu, Burchel (n.r. – Lucian Burchel, șeful Școlii Federale de Antrenori), să dai amenzi. Pleacă de aici! Du-te, cu regulamentele tale!

*Care vrea să piardă banii pune antrenor. După fotbal feminin, mă obligi acum cu licența. După ce că suntem varză, praf, venim cu reguli. Du-te la UEFA, unde vezi civilizație. Are carnet de Moldova (n.r. – Pintilii s-a înscris la cursurile școlii de antrenori din Republica Moldova), lasă-l să antreneze!

*Pe ei nu-i interesează decât Becali. De șapte ani Croitoru (n.r. – Marius Croitoru) și Poenaru (n.r. – Ilie Poenaru) antrenează. Rădoi la națională. Mie îmi place mult de Leo Strizu (râde). Pintlii doar îl ajută la antrenamente. Pintilii stă în lojă. Poate mai inventează Burchel ceva. Inventează reguli care să-mi fie favorabile, nebunule! Dacă Neubert face echipa să joace, să pun pe unul care arată la tablă și echipa nu joacă?

*Jucăm un fotbal prin care nu putem să fim opriţi. Jucăm în viteză, fotbal frumos, avem jucători valoroşi pe care greu îi poţi stăpâni să nu marcheze goluri. La cum e echipa acum, suntem campioni!

*Coman (n.r. – Florinel Coman) a început să fie mare bombă, ca pe vremuri. Cu ce uşurinţă... doar stă cu mingea la picior, încremeneşte adversarul... ca pe vremuri! Poate chiar mai bine.

*Ce e important pentru noi e să terminăm sezonul regulat pe locul 1 sau pe 2, ca să depindă de noi (n.r. – lupta pentru câștigarea titlului). Dacă nu, e foarte greu, va fi toată lumea împotriva noastră în play-off. Dacă nu joci ultima etapă meci direct, cu Farul sau CFR, după aia îţi dai seama... Rapid, Craiova, CFR nu vor fi cu mine niciodată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...