România nu-i nici Cîțu, nici Voiculescu! Opriți circul, guvernați sau plecați acasă!

România nu-i nici Cîțu, nici Voiculescu! Opriți circul, guvernați sau plecați acasă!

Ieșiți puțin bula voastră de pe Facebook și duceți-vă, câteva minute, în sala de așteptare a unui spital de provinicie, eventual într-un oraș mic, cu spital de la 1900. Vă spun: oamenii aceia vor să iasă de acolo în viață, nu le pasă de Voiculescu, de Cîțu și de scandalurile lor, scrie jurnalistul Mircea Marian pe Newsweek România .

Ce a realizat guvernarea PNL, USRPLUS, UDMR după peste 100 de zile de când a preluat puterea?

- Legile Dragnea care au distrus statul de drept: neatinse. Nici măcar nu avem un proiect depus la Parlament.

- Desființarea SIIJ, în limbo. Varianta promovată de coaliție făcea ca, după desființarea SIIJ, magistrații să beneficieze de o superimunitate pe care nici PSD nu a îndrăznit să o ofere: avizul CSM înainte de trimiterea în judecată a unui procuror sau judecător.

- Vinovații pentru Jandarmeriada din 10.08.2018: salvați de orice anchetă penală.

- Reformă de dreapta în Sănătate: zero. Chiar USR susținea spargerea monopolului de stat al CNAS, obiectiv complet abandonat în prezent. Mai mult, ministerul Sănătății a pus pe site un proiect de OUG prin care creștea de la 7 la 9 numărul de membri ai CA al CNAS și le creștea de zece ori indemnizația. Sistemul de stat de sănătate crapă și, știu, nu-i vina lui Voiculescu, dar nici nu am văzut un plan major pentru a schimba ceva.

- Exploatarea gazelor din offshore: în impas, proiectul de modificare a legii nu a fost publicat.

- PNRR, nefinalizat, în negocieri cu Comisia Europeană.

Putem continua, dar cred că am oferit suficiente exemple. De vreo lună, alegătorii asistă la spectacolul bombelor cu fitil aruncate de la unii la alții, în Guvern. Mor oamenii cu zile prin spitale - arși, sufocați...- și tot ce urmează este pasarea răspunderii de la un demnitar la altul.

Haite de troli furioși bântuie rețelele sociale și înveninează atmosfera.

Dar România, România reală, nu este pe Facebook și ar fi trebuit să se vadă asta de la alegeri. Duceți-vă în tramvaiul 32 din Rahova, într-o sală de așteptare a spitalului din Târgu Neamț, într-un sat în care copiii nici nu visează la computere și lecții on-line. Lăsați-l pe Vlad Voiculescu zece minute într-o stație de tramvai din Rahova și așteptați să vedeți câți oameni îl recunosc. Sau pe Cîțu, iar de Barna nici nu mai zic...

Guvernarea există, deci, ca să ofere soluții acestor oameni - care niciodată nu vor ști, nici nu-i va interesa, cine-i ministru al Sănătății - nu ca să organizeze zi de zi la certuri sterile, în direct la Antena 3.

Desigur, în orice stat democratic există dispute politice în interiorul guvernării. Dar nici măcar în România nu s-a mai văzut ca, după 100 de zile de guvernare, să avem zero proiecte majore și, în schimb, să intrăm deja în prima criză majoră, care ar putea duce la căderea Executivului.

Dacă o ținem patru ani așa, în 2024, PSD și Șoșoacă Fan Club vor lua 75% din Parlament, mii de primării și Cotroceniul. Încep să mă întreb dacă liderii imaturi ai acestei coaliții n-ar face mai bine să se ducă în opoziție, să fluiere, să scrie pe Facebook, să iasă la miting - fiindcă doar la asta se pricep.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?