România se însănătoşeşte: Explicațiile unui fenomen remarcabil, cu implicații pe termen lung

România se însănătoşeşte: Explicațiile unui fenomen remarcabil, cu implicații pe termen lung

Un popor care pune preț pe sportul de masă, pe mișcare, devine o povară mai mică pentru sistemul de sănătate pe termen lung. Dovada acestei realități o avem mai ales în țările scandinave, dar și în Japonia, un etalon în ceea ce privește prețuirea sportului de masă.

Alergare jpg

Din fericire, și România face pași mici, în această direcție. În 2008, când a avut loc prima ediție a Maratonului Internațional București, organizatorii au adunat, cu chiu, cu vai, vreo 1.000 de participanți la start. Între timp, nu doar acest eveniment a prins rădăcini la noi, ci s-au înființat și sute alte evenimente similare, fie că vorbim despre cursele stradale sau cele montane. În acest sezon, mai toate sunt sold-out! Mai mult, în acest an, România e la un pas de a primi găzduirea unui eveniment internațional din lumea atletismului.

Nu în ultimul rând, în această lună, mai precis pe data de 17 iunie, Bucureștiul va găzdui, în premieră, două curse nocturne, de 5km și 10 kilometri.

Maraton jpg

Despre fenomenul creșterii spectaculoase a numărului de alergători - în general, avem tot mai mulți români preocupați de sportul de masă - ne vor vorbi, astăzi, în cadrul Adevărul Live, Valeria Răcilă van Groningen (campioană olimpică la canotaj, în 1984) și Laurențiu Mihai, de la ora 10 dimineață. Cei doi activează în cadrul Bucharest Running Club (BRC), organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală din România.

Valeria Răcilă van Groningen, omul care conduce Bucharest Running Club

Valeria Răcilă van Groningen, omul care conduce Bucharest Running Club

Toate competiţiile Bucharest Running Club sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Semimaratoanelor) şi World Athletics. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 100.000 euro, anual, pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale, ecologice prezentate.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut