România se numără printre țările cu un „nivel ridicat”de cunoaștere a limbii engleze. Francezii rămân certați cu engleza

România se numără printre țările cu un „nivel ridicat”de cunoaștere a limbii engleze. Francezii rămân certați cu engleza

O analiză a companiei globale de educație Education First (EF) a publicat un top al țărilor în care se vorbește cea mai bună engleză. Francezii rămân certați cu lima engleză, în timp ce olandezii au cele mai bune competențe de limbă engleză. România se numără printre țările cu un „nivel ridicat” de cunoaștere a limbii engleze.

Care sun țările în care se vorbește cel mai bine engleză - Foto Arhiva

Engleza este cea de-a doua cea mai răspândită limbă din lume, această limbă este folosită atât ca soluție de rezervă pentru cei care se mută în altă țară, până învață limba locală, dar și atunci când plecăm în călătorii în alte țări.

Compania Education First (EF) a analizat rezultatele a 2,2 milioane de adulți care au susținut testele standard de limba engleză ale EF în 2022, compania acordă fiecărei țări un clasament din 800 de puncte, potrivit Euronews.

Țara noastră se numără printre statele din Europa în care competențele de limbă engleză sunt la un nivel ridicat.

Olanda, țara unde se vorbește cel mai bine engleză

La fel ca și anul trecut, Olanda ocupă primul loc, cu 647 de puncte, având cele mai bune competențe în limba engleză ca limbă secundară atât în Europa, cât și din 113 țări la nivel global.

Și în alte state se vorbește engleză foarte bine, Austria se clasează pe locul 3 la nivel global, austriecii au "competențe foarte ridicate" de limbă engleză.

Țările nordice Danemarca, Norvegia și Suedia au dominat următoarele trei locuri, urmate de Belgia, Portugalia, Germania, Croația și Grecia.

Printre țările europene cu un "nivel ridicat" de cunoaștere a limbii engleze se numără Polonia (locul 13 la nivel mondial), Finlanda, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Lituania, Luxemburg, Estonia, Serbia, Republica Cehă și Elveția (locul 30).

Francezii, certați cu engleza

Deși este una dintre cele mai vizitate țări de către turiști străini, Franța rămâne în urmă în ceea ce privește competențele în limba engleză. Această țară ocupă locul 43 la nivel global și locul 34 în Europa, cu 531 de puncte - cel mai mic dintre toate țările din Europa de Nord incluse în studiu.

Și alte țări populare printre turiști au un nivel de cunoaștere a limbii engleze "moderat", respectiv Italia și Spania, care ocupă locul 35 la nivel global, respectiv pe locurile 32 și 33 în Europa, cu 535 de puncte.

Totuși în capitalele celor trei țări, respectiv Paris, Roma și Madrid, nivelul de cunoaștere al limbii engleze este mai ridicat.

Acestea au fost devansate de Georgia și Belarus, aflate pe locurile 32 și 33 la nivel global. Alte țări europene din categoria "competență moderată" includ Moldova (locul 35), Albania, Rusia, Ucraina și Armenia (locul 48).

Deși a devenit tot mai populară în rândul turiștilor din toată lumea, Turcia ocupă locul 66 în ceea ce privește limba engleză și este încadrată la un "nivel scăzut de competență".

Vorbitorii nativi de engleză nu învață o a doua limbă

Datele arată că persoanele care sunt vorbitoare native de limbă engleză rămân mult în urmă când vine vorba de învățarea unei a doua limbi.

Pentru că limba engleză este importantă ca limbă globală în stimularea inovației, a oportunităților și a înțelegerii culturale, vorbitorii nativi refuză să mai învețe o a doua limbă.

Potrivit datelor Comisiei Europene din 2018, doar 32% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani din Regatul Unit au declarat că pot citi și scrie cu încredere în două sau mai multe limbi. Această cifră pălește în comparație cu media de 80 la sută din statele membre ale UE. În Franța, 79% dintre respondenți au declarat că pot citi și scrie în două sau mai multe limbi, în Spania 85%, iar în Italia 90%.

Un studiu efectuat de platforma de învățare Preply, arată că sârba, portugheza și româna sunt unele dintre cele mai ușor de învățat limbi străine din Europa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB