România trece peste UEFA și spune nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse

România trece peste UEFA și spune nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse

În ședința Comitetului Executiv de azi, 29 septembrie 2023, a fost dezbătută și decizia UEFA de a reprimi selecționatele U17 ale Rusiei, feminin și masculin, în competițiile UEFA.

Echipa de fotbal a României

După mai bine de un an și jumătate de la interdicția cauzată de declanșarea războiului în Ucraina, UEFA a redeschis ușa Rusiei în fotbal. Deocamdată, pentru toate naționalele mai mici de 17 ani.

Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naționale U17 ale Federației Ruse, administrația FRF a anunțat vineri că nu va urma politica UEFA.

„În ședința Comitetului Executiv de azi, 29 septembrie 2023, a fost dezbătută și decizia UEFA de a reprimi selecționatele U17 ale Rusiei, feminin și masculin, în competițiile UEFA”, informează frf.ro .

Deși susține că înțelege argumentele Comitetului Executiv UEFA, FRF afirmă că va refuza să întâlnească selecționate din Rusia, la toate nivelurile.

„Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat. În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice. În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse. FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale”, potrivit FRF.

România nu este singura care a anunțat că va refuza să participe în competiții alături de Rusia. Ucraina, Anglia, Polonia, Suedia, Danemarca, Finlanda și Letonia au anunțat la rândul lor același lucru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat