România TV, amendată cu 15.000 de lei, pentru aberații spuse de Şoşoacă, Mugur Mihăescu și Gelu Vişan

România TV, amendată cu 15.000 de lei, pentru aberații spuse de Şoşoacă, Mugur Mihăescu și Gelu Vişan

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat joi postul România TV cu 5.000 de lei pentru afirmații făcute de Diana Şoşoacă la adresa polițiștilor, pe care îi face intermediari între pedofilie și prostituție, și cu 10.000 de lei după ce Mugur Mihăescu şi Gelu Vişan l-au asociat pe Barna regimul neonazist.

  • amendă de 10.000 de lei pentru ediția din 08.04.2021 a emisiunii „Punctul culminant” și pentru emisiuni de știri și dezbateri din 10.04.2021, la difuzarea cărora au fost încălcate prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și cele ale art. 64 alin. (1) lit. a), b) și ale art 40 alin. (4) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual ;
  • amendă de 5.000 de lei pentru ediția din 03.04.2021, ora 21.00 a emisiunii „Breaking News”, în cadrul căreia nu au fost respectate prevederile art. 64 alin. (1) lit. a), b) și nici cele ale ale art 40 alin. (4) din Codul audiovizualului ;
Ce au zis cei trei, potrivit Pagina de Media:

Diana Şoşoacă:
  • Poliţiştii la acest moment primesc amenzi pentru faptul că intermediază legături de pedofilie şi de prostituţie în România?
  • Poliţia Română, cei care se ştiu vinovaţi şi sunt băgaţi în traficul de carne vie şi organe este amendată la acest moment?

Mugur Mihăescu:

  • Eu v-am mai spus şi sunt unul dintre puţinii care au lansat faptul că aceşti oameni nu sunt neomarxişti sunt nazişti. Asistăm la ascensiunea nazismului la putere prin căi democratice
  • Dacă vreţi nazism, aţi ales naziştii păstraţi-vă naziştii.

Gelu Vişan:
  • Aşa a început să se instaureze nazismul în Germania.
  • Asistăm acum la un tip de guvernare nou şi pentru mine, pentru că eu am zis neomarxist, îl studiez de 10 ani de zile, dar acum constat că are accente foarte puternice de nazism.
  • Avem o clasă, un fel de clasă conducătoare, formată din neomarxişti-neonazişti, care pur şi simplu au pus piciorul pe gâtul României.
  • Eu vă dau scris că Arafat nu poate să stea mai mult de o săptămână, o să încerce micul neomarxist, neonazist de Barna.

Totodată, la propunerea Dorinei Rusu, CNA a sancţionat România TV cu somaţie publică pentru încălcarea art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului în emisiunea "Sănătate curată", ediţia din 10 aprilie.

De asemenea, constatând încălcări ale legislației audiovizualului, membrii Consiliului au hotărât să emită decizii de intrare în legalitate pentru spoturile publicitare aferente campaniilor de promovare pentru :

  • „Beauty Victoria”, spoturi difuzate de postul România TV pentru două produse, în emisiunea „Sănătate curată”, ediția din 10.04.2021, fără a se ține cont de dispozițiile art. 128 din Cod, conform cărora „Este interzisă menţionarea în publicitate sau în teleshopping a unor indicaţii terapeutice referitoare la boli precum : a) tuberculoză ; b) bolile cu transmisie sexuală ; c) alte boli infecţioase grave ; d) cancer şi alte boli tumorale ; e) insomnia cronică ; f) diabet şi alte boli metabolice” ;
  • „Proxel Potent”, difuzat de posturile de televiziune cu încălcarea prevederilor art. 117 lit. c) din Cod [„Publicitatea la produsele alimentare trebuie să respecte următoarele condiţii : (…) c) să respecte dispoziţiile Regulamentului (CE) nr. 1.924/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 decembrie 2006 privind menţiunile nutriţionale şi de sănătate înscrise pe produsele alimentare, precum şi dispoziţiile legislaţiei naţionale în vigoare referitoare la aceste produse”]. Perioada de monitorizare a fost cuprinsă între 05 - 11.07.2021 ;
  • „RenoFix”, transmis de posturile de televiziune fără a se respecta prevederile art. 117 lit. c) și nici cele ale art. 120 alin. (1) din Codul audiovizualului [„Sub rezerva derogărilor prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională aplicabile produselor şi suplimentelor alimentare şi apelor minerale naturale, informaţiile prezentate nu trebuie să le atribuie proprietăţi de prevenire, de tratament şi de vindecare a unei boli umane şi nu trebuie să sugereze astfel de proprietăţi”]. Perioada de monitorizare : 02 – 08.08.2021.
În aceeași ședință, CNA a hotărât revocarea somației publice aplicate postului Antena 3, în ședința publică a CNA din 22.09.2021, pentru emisiunea „Subiectiv” din 18.03.2021.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina