România TV, amendată de CNA cu cea mai mare sancțiune dată vreodată, pentru emisiunile cu Iulia Marin

România TV, amendată de CNA cu cea mai mare sancțiune dată vreodată, pentru emisiunile cu Iulia Marin

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat cele două emisiuni în care s-a discutat subiectul despre moartea Iuliei Marin, la postul România TV.

Sedința CNA cazul RomaniaTV Iulia Marin FOTO Inquam Photos George Calin

CNA a dat o amendă de 100.000 de lei, în emisiunile din 19 și 20 aprilie pentru modul în care televiziunea a prezentat moartea jurnalistei Iulia Marin.

Propunerea a fost formulată de Monica Gubernat, membru CNA. "Vreau să spun apăsat, că fac această propunere raportându-mă la cadrul legal, la amenzile primite pentru încălcarea articolului 47 cu 4 ale acestui post şi mai ales la istoricul pe care această instituţie îl are în aplicarea acestui articol, şi care, sincer nu ne face cinste, pentru că nu cred că am dat vreo amendă mai mare de 20.000 de lei (...) Propunerea mea este de 100.000 şi vreau să se reţină că este cea mai mare amendă pecuniară pe care o propune CNA-ul pentru încălcarea articolului 47."

Mircea Toma a propus întreruperea programului România TV pentru zece minute, dar la vot a trecut amenda.

Iulia Marin jpg

La şedinţa de astăzi, 27 aprilie, a fost prezentă Roxana Niculescu, director de programe şi reprezentantul postului la CNA şi avocata Oana Anghel. Moderatorul Victor Ciutacu nu a mai fost prezent la dezbatere.

În primele două emisiuni RTV, din 19 și 20 aprilie, Iulia Marin a fost prezentată de Victor Ciutacu, moderatorul emisiunilor, drept „rătăcită promovată ca experiment de presă”. Tot el a mai afirmat, printre altele, că „pixul domnișoarei Marin e o armă. Care folosită cu ticăloșie poate distruge destine”. „Ne-am permis să ne întrebăm aseară (19 aprilie, n.r.), într-o dezbatere, dacă e normal ca un om bolnav psihic, cu grave tulburări comportamentale să presteze la vedere în presă”, a mai spus Ciutacu, iar unul dintre invitați, Răzvan Savaliuc, a spus că „Eu nu aș lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...