România, ultimul loc din UE la achiziționarea online a biletelor de avion

România, ultimul loc din UE la achiziționarea online a biletelor de avion

Peste două treimi dintre rezervările pentru călătoriile cu avionul efectuate de cetățenii Uniunii Europene în 2014 au fost realizate online, potrivit unui raport publicat, marți, de Oficiul European de Statistică Eurostat.

În Finlanda (90%) și Olanda (81%), rezervările online pentru zboruri au reprezentat peste 80% din total, la polul opus situându-se România (23%), Slovacia (27%), Cehia (38%), Belgia (45%) și Grecia (47%), unde mai puțin de jumătate dintre bilete au fost cumpărate prin intermediul internetului.

Rezervările pentru cazare au fost realizate online de majoritatea cetățenilor UE (55%), în 2014. Cel mai ridicat procentaj se află în Olanda (69%), Franța (68%) și Luxemburg (67%), iar cel mai scăzut în România (7%) și Bulgaria (9%).

Datele au fost publicate de Eurostat cu prilejul sărbătoririi, pe 17 mai, a Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale. Scopul acestei zile mondiale este de a sublinia importanța utilizării internetului și a celorlalte tehnologii de informare și comunicare în domeniile economic și social. În 2016, tema zilei este ''Impactul social al antreprenoriatului în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ITC)''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro