România, ultimul loc din UE la achiziționarea online a biletelor de avion

România, ultimul loc din UE la achiziționarea online a biletelor de avion

Peste două treimi dintre rezervările pentru călătoriile cu avionul efectuate de cetățenii Uniunii Europene în 2014 au fost realizate online, potrivit unui raport publicat, marți, de Oficiul European de Statistică Eurostat.

În Finlanda (90%) și Olanda (81%), rezervările online pentru zboruri au reprezentat peste 80% din total, la polul opus situându-se România (23%), Slovacia (27%), Cehia (38%), Belgia (45%) și Grecia (47%), unde mai puțin de jumătate dintre bilete au fost cumpărate prin intermediul internetului.

Rezervările pentru cazare au fost realizate online de majoritatea cetățenilor UE (55%), în 2014. Cel mai ridicat procentaj se află în Olanda (69%), Franța (68%) și Luxemburg (67%), iar cel mai scăzut în România (7%) și Bulgaria (9%).

Datele au fost publicate de Eurostat cu prilejul sărbătoririi, pe 17 mai, a Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale. Scopul acestei zile mondiale este de a sublinia importanța utilizării internetului și a celorlalte tehnologii de informare și comunicare în domeniile economic și social. În 2016, tema zilei este ''Impactul social al antreprenoriatului în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ITC)''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!