România, ultimul loc din UE la achiziționarea online a biletelor de avion

Peste două treimi dintre rezervările pentru călătoriile cu avionul efectuate de cetățenii Uniunii Europene în 2014 au fost realizate online, potrivit unui raport publicat, marți, de Oficiul European de Statistică Eurostat.

În Finlanda (90%) și Olanda (81%), rezervările online pentru zboruri au reprezentat peste 80% din total, la polul opus situându-se România (23%), Slovacia (27%), Cehia (38%), Belgia (45%) și Grecia (47%), unde mai puțin de jumătate dintre bilete au fost cumpărate prin intermediul internetului.

Rezervările pentru cazare au fost realizate online de majoritatea cetățenilor UE (55%), în 2014. Cel mai ridicat procentaj se află în Olanda (69%), Franța (68%) și Luxemburg (67%), iar cel mai scăzut în România (7%) și Bulgaria (9%).

Datele au fost publicate de Eurostat cu prilejul sărbătoririi, pe 17 mai, a Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale. Scopul acestei zile mondiale este de a sublinia importanța utilizării internetului și a celorlalte tehnologii de informare și comunicare în domeniile economic și social. În 2016, tema zilei este ''Impactul social al antreprenoriatului în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ITC)''.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…