Românii care au revenit în țară din Africa de Sud şi au fost depistați pozitiv sunt asimptomatici și vor sta în izolare

Românii care au revenit în țară din Africa de Sud şi au fost depistați pozitiv sunt asimptomatici și vor sta în izolare

Realizator: Doi dintre românii care au revenit în țară din Africa de Sud au fost depistați pozitiv, iar probabilitatea infectării lor cu varianta Omicron este destul de mare – spun autoritățile. Pacienții sunt asimptomatici și vor sta în izolare 14 zile.
Reporter: Petruţa Obrejan – Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spunea că persoanele în cauză sunt vaccinate și, din fericire, asimptomatice. El a precizat că a început deja procedura de secvențiere a genomului pentru noua tulpină.
Alexandru Rafila: Discutăm de o tulpină care a apărut în foarte multe țări din Europa ca urmare a călătoriilor pe continentul african. Este decizia luată de izolare și monitorizare a pacienților care au fost infectați. Din fericire ei sunt asimptomatici, deci nu prezintă o modificare a stării de sănătate și sunt monitorizați. Vor fi monitorizați pe întreaga perioadă de 14 zile, necesară pentru acest lucru.
Reporter: Deși incidența infectării cu COVID-19 a mai scăzut ministrul sănătății crede că trebuie să nu lăsăm garda jos pentru a avea sărbători liniștite. El s-a arătat nemulțumit de comportamentul iresponsabil al acelor persoane care nu poartă mască și nu respectă regulile sanitare în cadrul concertelor sau manifestărilor în aer liber./pvelisar

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina