Românii încep goana după biletele Euro 2024: Cât costă și cum pot fi cumpărate

Românii încep goana după biletele Euro 2024: Cât costă și cum pot fi cumpărate

Euro 2024 (Germania, 14 iunie – 14 iulie) a născut deja un interes enorm din partea suporterilor, iar acest lucru a fost confirmat de statisticile UEFA.

Fanii naționalei vor merge în număr mare în Germania

Forul de la Nyon a dezvăluit că a primit peste 20 de milioane de cereri de bilete, după prima fază a vânzărilor care s-a încheiat pe 26 octombrie. Alocarea celor 1,2 milioane de bilete, cu prețuri de la 30 de euro bucata, a avut loc prin tragere la sorţi pe 14 noiembrie.

Următoarea „fereastră“ pentru vânzarea biletelor se va deschide după data de 2 decembrie. Mai precis, după tragerea la sorţi pentru stabilierea grupelor turneului final. La această a doua etapă vor fi disponibile un milion de bilete.

Un al treilea lot de bilete va fi pus în vânzare după meciurile din play-off, programate pe 21 și 26 martie 2024, când se vor stabili ultimele trei naționale calificate.

Tricolorii vor avea un avantaj important la competiția programată între 14 iunie şi 14 iulie 2024: în Germania trăiesc oficial peste 800.000 de români, așa că naționala va avea parte, cu siguranță, de o susținere masivă din tribune pe parcursul competiției.

Biletele la Euro vor costa 60 de euro (în jur de un milion de tichete), dar și 30 de euro (circa 270.000). La meciul de deschidere de la München, cele de categoria 1 ajung și la 600 de euro. În optimi, prețurile variază între 50 și 250 de euro, în sferturi, acestea vor fi între 60 și 300 de euro. Mai departe, în semifinale, biletele au prețuri între 80 și 600 de euro. Marea finală de la Berlin va putea fi urmărită de cei dispuși să ofere între 95 și 1.000 de euro pe bilet!

Se vând prin site-ul UEFA

Românii care vor să-și ia bilete pentru turneul final trebuie să-și facă un cont pe site-ul UEFA. Aici, la acest link, e magazinul virtual al tichetelor pentru Euro 2024.

Turneul final se va disputa în zece orașe din Germania: Berlin, Dortmund, München, Köln, Stuttgart, Hamburg, Leipzig, Frankfurt, Gelsenkirchen și Düsseldorf. Primul meci va avea loc pe stadionul Allianz Arena din München, iar finala se va disputa pe Olympiastadion din Berlin.

Datele de disputare la Euro 2024

14 iunie - 26 iunie: faza grupelor

29 iunie - 2 iulie: optimi de finală

5 iulie - 6 iulie: sferturile de finală

9 iulie - 10 iulie: semifinalele

14 iulie: finala

Turneul final e transmis de Pro TV

Meciurile din preliminariile Euro 2024 au fost transmise alternativ de Antena 1 și Prima TV, însă turneul final va fi la Pro TV, care a achiziționat drepturile de difuzare și pentru următoarea ediție, cea din 2028.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat