Românul care şi-a pierdut viaţa în atentatul de la Kabul, decorat de preşedintele Iohannis

Românul care şi-a pierdut viaţa în atentatul de la Kabul, decorat de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj de condoleanţe familiei românului decedat în urma atacului terorist de la Kabul şi a anunţat că acesta va fi decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler cu însemn de război.

"Transmit condoleanţe familiei reprezentantului misiunii diplomatice a României care şi-a pierdut viaţa în urma atentatului terorist de la Kabul. În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul său, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să îl decorez post-mortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler cu însemn de război. Totodată, îi urez multă sănătate şi recuperare cât mai rapidă românului nostru rănit în acelaşi atac sângeros", a afirmat preşedintele, la Palatul Cotroceni.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit în urma atacului terorist care a avut loc în noaptea de luni spre marţi.

"În cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit", a precizat marţi MAE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu