Românul fără față a fost ÎNLOCUIT de nemți de la CONDUCEREA Kaufland! Timp de 2 ani a fost cel MAI PUTERNIC EXECUTIV român!

Românul fără față a fost ÎNLOCUIT de nemți de la CONDUCEREA Kaufland! Timp de 2 ani a fost cel MAI PUTERNIC EXECUTIV român!

Românul Adrian Viman, numit la finele anului 2014 la conducerea rețelei de 700 de magazine din Germania a grupului de retail german Kaufland și devenit astfel cel mai puternic exe­cutiv român, a fost înlocuit cu Richard Lohmiller,  Chief Executive Officer Sales al grupului.

Motivul schimbării nu a fost prezentat, fiind arătat doar că mutarea a fost efectuată "de comun acord".

Înainte de a pleca în Germania, Viman a condus operațiunile Kaufland din România. El este unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri, neapărând în interviuri sau conferințe de presă.

În vârstă de 45 de ani, Viman a intrat la Kaufland Romania în 2007, iar în 2008 a fost numit director general, funcție deținută până în ultimele zile ale anului 2014, când a fost numit, cu începere din 2015, la conducerea Kaufland Germania.

Kaufland este cel mai mare retailer din România cu afaceri de 9,17 miliarde lei (2,063 miliarde euro) în 2015, în creștere cu 14,7% comparativ cu anul anterior. Profitul net al companiei a urcat cu 58%, la 649 milioane lei (146 milioane euro).

Rețeaua numără 110 magazine, deținând circa 20% din comerțul modern din România.

În decembrie 2014, Viman, la 43 de ani, devenea cel mai puternic exe­cutiv român, depă­şin­du-i pe Călin Rovinescu – CEO şi preşedinte Air Canada sau pe Călin Drăgan – care conduce operaţiuni de 10 mld. euro pentru Coca-Cola în Japonia.

Adrian Viman şi-a petrecut o bună par­te din viaţă în Germania, unde şi-a rea­lizat şi studiile universitare. Românul a lucrat pentru colosul Schwarz – pro­prie­tarul Kaufland şi Lidl – de circa 13 ani, ocupând de-a lungul timpului mai mul­te poziţii atât în Germania, pia­ţa-ma­mă a companiei, cât şi în România.

Adrian Viman a fost înlocuit la conducerea Kaufland România de că­tre Marco Hössl, anterior senior vice pre­sident de vânzări internaţionale în ca­drul Kaufland, potrivit presei ger­ma­ne. La nivel internaţional în cadrul Kauf­land lucrează deja 40-50 de români, lan­ţul de hipermarketuri fiind prezent pe şapte pieţe, cu un total de 1.100 de magazine.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria