Rompetrol Rafinare a contestat în Instanță sechestrul instituit de DIICOT

Rompetrol Rafinare a contestat în Instanță sechestrul instituit de DIICOT

Rompetrol Rafinare a contestat la Tribunalul Constanța sechestrul instituit de DIICOT asupra bunurilor companiei.

Conform portalului instanțelor de judecată, Rompetrol Rafinare a avut termen luni pentru dosarul prin care a contestat măsura asiguratorie, însă Instanța a amânat cauza și a stabilit un nou termen de judecată, în data de 25 mai, "pentru atașarea dosarului de urmărire penală și pentru a oferi petenților posibilitatea pregătirii apărării cu privire la excepțiile invocate".

Procurorii DIICOT au pus la începutul săptămânii trecute sechestru pe rafinăria Petromidia, în cadrul unui dosar penal care vizează modul în care a fost privatizată rafinăria. Acest dosar este disjuns din dosarul Rompetrol, în care a fost judecat și omul de afaceri Dinu Patriciu.

Sechestrul asigurător a fost instituit asupra bunurilor mobile și imobile ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA și SC Rompetrol Rafinare SA, în vederea recuperării sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 dolari și 34.941.924 de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”