Romsilva demarează procesul de înscriere a dreptului de proprietate a statului român asupra pădurilor administrate

Romsilva demarează procesul de înscriere a dreptului de proprietate a statului român asupra pădurilor administrate

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva anunţă demararea procesului de înscriere a dreptului de proprietate publică a statului român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică şi administrat de regie în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară.

Potrivit unui comunicat de presă al Regiei, transmis luni AGERPRES, Romsilva are înregistrate datele în format geospaţial - GIS - pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate în proprietatea publică a statului.

De asemenea, în cursul acestui an, îşi propune să înscrie provizoriu la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) dreptul de proprietate a statului român pentru circa un milion de hectare, în evidenţele special constituite.

"Procesul de înscriere a dreptului de proprietate în numele statului român asupra fondului forestier proprietatea publică a statului urmează să fie finalizat în următorii doi ani. Înscrierea dreptului de proprietate se face în baza procedurii operaţionale 'Întabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier' elaborată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Procedura foloseşte elementele de identificare puse la dispoziţie de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, iar înregistrarea dreptului de proprietate a Statului Român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică a statului este gratuită", se menţionează în comunicat.

RNP - Romsilva administrează, în prezent, 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...