ROPEPCA: Bugetul de stat pierde 2,26 miliarde de lei pe an din sectorul gazelor, ca urmare a OUG 114/2018

ROPEPCA: Bugetul de stat pierde 2,26 miliarde de lei pe an din sectorul gazelor, ca urmare a OUG 114/2018

Bugetul de stat va pierde 2,26 miliarde de lei pe an, ca urmare a aplicării prevederilor OUG 114/2018 din sectorul gazelor naturale, au declarat, marţi, reprezentanţii Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), într-o conferinţă de presă.

Aceasta este concluzia unui studiu comandat de ROPEPCA şi realizat de Deloitte.

"Impactul negativ este semnificativ şi asupra companiilor, dar şi asupra angajaţilor, a consumatorilor şi asupra companiei în ansamblu", a afirmat Saniya Melnicenco, preşedintele Asociaţiei.

Astfel, rezultatul studiului indică o scădere de 2,26 miliarde de lei a veniturilor la bugetul de stat, în urma aplicării acestei ordonanţe.

"Este vorba despre venituri nerealizate de 1,15 miliarde de lei din plafonarea preţului gazelor, adică din neîncasarea suprataxei din dereglementarea preţului, 471 de milioane de lei din redevenţe, 145 milioane de lei din impozitele pe profit, 192 de milioane de lei din TVA, 303 milioane de lei din dividende", a afirmat Sorin Elisei, expert în cadrul Deloitte, în aceeaşi conferinţă de presă.

El a adăugat că pierderile de 2,26 miliarde de lei înseamnă aproape 20% din beneficiile sociale plătite de Guvern în 2017.

OUG 114/2018 prevede, printre altele, plafonarea preţului de producţie internă al gazelor naturale la 68 de lei pe MWh şi o contribuţie de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie. AG ERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat